MATER DYRENE: Shirley Bottolfsen har forelsket seg i pinnsvin. Nå får hun 14 små dyr på besøk hver dag. Begge foto: Eirik Oskarsen

Shirleys uvanlige restaurant går som aldri før

Det er mange som kan skryte av å ha egen restaurant, men Shirley Bottolfsen gjør det på sin helt egen og spesielle måte. 

For det er ikke akkurat mange som har restaurant - om noen - til pinnsvin.

Og ikke minst: hun elsker virkelig de små krabatene som er rødlista og utrydningstruet.  

- De er verdens fineste dyr. Jeg har hatt dem i 17 år utfor huset mitt her, og jeg elsker dem virkelig, sier Shirley på spørsmål om hvorfor hun "skjemmer bort" dyrene.

Og lar dem komme inn til dekket bord hver kveld.

Pinnsvinene elsker egg, grønnsaker og banan, ifølge Shirley.

Anmeldt tidligere

I helga døde ett av dyrene etter en påkjørsel. Det betyr at hun akkurat nå har 14 faste middagsgjester hver dag, som hun serverer banan, egg og grønnsaker til. 

I fjor ble hun anmeldt for å ha oppbevart dyrene inne i sitt eget hus. Da måtte medlem i Viltnemnda, Johan Bakke ta affære. Han var på daværende tidspunkt leder.

Bakke måtte rett og slett snu i dørstokken, etter å ha sett hvordan dyrene hadde det. 

- De pinnsvinene hun passet på i fjor hadde ikke overlevd - hadde det ikke vært for henne. Vi hadde mange samtaler og veiledet Shirley om hvordan hun skulle passe på dyrene, sier Bakke, og presiserer at han prater for egen regning i intervjuet, ettersom han ikke har pratet med noen andre i Viltnemnda om denne saken.  

Ett av kriteriene for at hun skulle få ha dyrene var at de skulle bli plassert i uthuset, eller garasjen, som Shirley selv omtaler det som. 

Unntakstilfelle


Bakke poengterer at det ikke er fritt frem for andre å oppbevare dyrene på en slik måte som hun har gjort. Det er på en måte et lite unntakstilfelle, sier han. 

- Shirley har på en måte fått en litt spesiell avtale med oss, siden dyrene hadde det vanskelig i den perioden. Mitt syn er at man skal holde lovverket slik som det er. Husk at de er ville dyr, sier han. 

Shirley derimot kan fortelle at det er flere folk som spør om de kan få komme innom en tur for å hilse på dyrene. 

- Og det er kjempekoselig at de vil det, sier hun, og forteller at hun har reddet livet til flere. 

- Jeg har reddet livet til seks pinnsvin. Noen av dem var bare 250 gram, og jeg fikk de opp til ett kilo. Da overlevde de, heldigvis, forteller Shirley.

Men noe overskudd går restauranten naturlig nok ikke i. Hun tar med seg gleden fra dyrene som betaling.

- Fantastiske dyr, avslutter hun.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.