Simen Pedersen gleder seg til å overta rollen som ansvarlig redaktør i Bodø Nu. Foto: Roar Wiik

Simen (31) er klar for å ta Bodø med storm: –⁠ Det skal bli godt å slippe å tenke på Rosenborg

Simen Pedersen har flyttet hjem til Bodø for å bo sammen med kjæresten, og for å tre inn i rollen som ansvarlig redaktør for Bodø Nu. Han er klar for å skape hodebry for konkurrentene over gata.


2. januar overtar Simen Pedersen stafettpinnen etter Kent Roar Nybø i avisa Bodø Nu. Selv om han offisielt overtar rollen som ansvarlig redaktør i begynnelsen av januar er han allerede på plass bak kontorpulten for å sette seg inn i den nye jobben. 

Pedersen har vendt hjem til byen der han vokste opp, etter at han fikk en mulighet som han ikke kunne si nei til - og for å flytte sammen med kjæresten. Han har nemlig ikke bodd i Bodø siden 2015.

Simen gleder seg til å bo i en by med rivende utvikling og store prosjekter, som europeisk kulturhovedstad, Ny by - ny flyplass - og med en ny fotballstadion underveis.

– Bodø har utviklet seg enormt siden jeg bodde her sist. Den gangen var Stormen nettopp satt opp. Det er en by under stor utvikling, og Bodø/Glimt har blitt et ordentlig fotballag. Det gjør det ekstra spennende å flytte tilbake, sier Pedersen, stolt av hjembyen sin og klubben som han har spilt for i sine yngre dager. 

– Hva er førsteinntrykket ditt av Bodø Nu?

– Det er ganske bra. Det virker som en veldig fin gjeng som jobber her. Det virker som en gjeng som vil bite fra seg og utrette noe. Nå handler det bare om at vi finner en felles retning over nyttår. Jeg gleder meg til å overta rollen.

Gleder seg til å slippe å tenke på Rosenborg

Pedersen har de siste tre årene bodd i Trondheim, der han var med på oppstarten av avisa Nidaros. 31-åringen ser frem til å kunne dekke nyhetsbildet rundt et annet fotballag enn de hvitkledde trønderne på Lerkendal. Han er nemlig fotballinteressert.

– Jeg har jobbet tett på Rosenborg de siste tre årene. Det skal bli godt å slippe å tenke på dem hver dag. Man får et spesielt forhold når man plutselig skal dekke en klubb som man ikke har unnet poeng tidligere. Det skal bli godt å slippe å tenke på dem en stund, sier han og ler. 

Bodø Nus nye sjefsredaktør husker godt da Ola Solbakken banket inn det avgjørende målet mot Rosenborg på overtid i 2020. Den gangen dekket han kampen for Nidaros. 

– Da var det dårlig stemning på presserommet. Det ble noen kommentarer da ja, siden jeg er fra Bodø. Det var litt spesielt, humrer Pedersen.

Frykter sykemeldinger første måned på jobb

Mannen fra Hunstad har en stor lidenskap for sport og liker å være aktiv på fritiden. Han skal blant annet gjøre comeback som fotballspiller for fotballaget Kråkegull, som spiller i 5. divisjonen i Salten.

– Jeg frykter litt for sykemeldinger i starten av januar, ler han.

Videre spiller Pedersen Padel og er glad i golf.

– Jeg er golffrelst. Det er noe av det mest frustrerende og artigste å holde på med.  

Liker å være der det skjer

Selv om Pedersen er glad i sport og har kunnskap om temaet, understreker han at han har en bred bakgrunn som journalist og har erfaring med å dekke både politikk og de store nyhetene. Spesielt da han jobbet for The Telegraph i London – byen der han tok sin bachelor- og mastergrad i internasjonal journalistikk. 

– Det er en helt annen måte å jobbe på i England, men det er en ekstremt bra erfaring å ta med seg til Bodø. Der satt man gjerne bak skrivepulten og skrev om store saker, som krig i andre deler av verden. Nå handler det om å bli best på de lokale sakene, sier Pedersen. 

Han er også klar på at han vil være en redaktør som skriver saker. 

– Jeg kommer til å skrive og være ute blant folk. Jeg kunne aldri hatt et eget kontor. Jeg liker å være en del av det som skjer og kjenne på nyhetstrykket. Å kjenne at det er god kok i redaksjonen.

Må tenke annerledes og smartere som underdog

Erfaringen fra Trondheim kommer godt med når Pedersen skal tre inn som ansvarlig redaktør for første gang, fra en avis som attpåtil er i en lignende konkurransesituasjon, som underdogs.

– Jeg er stolt av det vi fikk til i Nidaros. Det var en fantastisk fin erfaring. Spesielt fra det å være en underdog.

– Vi er færre folk i Bodø Nu, og da må vi utnytte ressursene bedre og være på hugget hele tiden. Da må man tenke annerledes og smartere, legger han til.

Simen er spent på å tre inn inn i lederstillingen.

–Det er det nok for alle som for første gang skal ta et brått steg. Det er mye å sette seg inn i, samtidig er det en spennende å få en slik mulighet i så ung alder. Det blir gøy å kunne se Bodø fra andre øyne enn tidligere. 

Ser frem til å skape hodebry for konkurrenten

31-åringen har tidligere jobbet i Avisa Nordland. Han ser frem til nå å kunne ta opp kampen mot sin tidligere arbeidsgiver.

– Det blir gøy å kjempe mot min tidligere arbeidsgiver. Jeg er god venn med mange i AN, og jeg håper å kunne gi dem hodebry.

– Så du er kampklar, altså? 

– Det er ikke tvil om at ambisjonen vår er å kjempe mot AN. Samtidig er det ikke tvil om at de er større enn oss, men det betyr ikke at man skal legge seg ned av den grunn. Man må ta opp kampen, og den starter fra dag én, sier han ilter.

Han tror at det er en stor fordel for leserne i Bodø at det er hard konkurranse mellom avisene.

– Det er viktig å ha noen å kjempe mot. Da holder man hverandre skjerpet, fastslår Pedersen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.