Simon Johnsen ble i dag valgt til ny fylkesvaraordfører.

Simon erstatter Knut Petter

Skrevet av Roger Marthinsen
15.06.2020 10:34

24-åring overtar som fylkesvaraordfører etter veteranen Knut Petter Torgersen.

Simon Johnsen fra Arbeiderpartiet er i dag valgt til ny fylkesvaraordfører i Nordland. 24-åringen fra Leknes i Lofoten er den yngste fylkesvaraordføreren i Nordland gjennom tidene, og brenner spesielt for utdanning og jobben med å hindre fraflytting.

Johnsen tar over som fylkesvaraordfører etter at Knut Petter Torgersen ble innvilget permisjon fra vervet. Torgersen gir seg etter 33 år i politikken, og Johnsen er klar over at det er store sko han skal fylle. 

– Jeg har stor respekt for Knut Petter. Han er en ringrev i politikken, med stor kompetanse på mange områder. Når jeg nå skal ta over, er jeg ydmyk overfor jobben jeg har tatt på meg, og jeg gleder meg til å lære enda mer om politiske prosesser og å jobbe for det jeg tror på fra en posisjon der jeg kan påvirke enda mer, sier Johnsen. 

På fylkesordførerpodiet i fylkestinget blir nå gjennomsnittsalderen mye lavere, og fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen gleder seg til å få et friskt pust inn i staben. 

– Knut Petter Torgersen har tung faglig og politisk kompetanse, og har tilført mye til politikken i Nordland. Derfor synes jeg det er synd at han slutter. Samtidig blir det veldig fint å få Simon som støtte i arbeidet jeg skal gjøre. Han har ungdommelig pågangsmot og er en brennende engasjert politiker, sier Andreassen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.