Sindre og Sondre blir redaktører i Bodø Nu: – Dette blir førrbainna artig

Skrevet av fredrik stenbro
04.10.2019 12:29

– Det sier vel sitt at jeg nå velger å prioritere en jobbkarriere foran det som har vært min store lidenskap hele mitt voksne liv, sier Sondre Skjelvik.

Sjefredaktør Geir Are Jensen mener med dette å ha lagt en struktur for fremtiden – og samtidig søker Bodø Nu etter flere journalister.

– Det kan muligens virke overdrevet for en liten avis å ha tre redaktører. Men dette gir oss mulighet til å rullere ansvaret for den daglige nyhetsledelsen, slik at vi alle stadig får vært ute i felten, som journalister. Det er hensikten, sier Jensen.

– Sindre og Sondre har dessuten utviklet seg formidabelt på kort tid, og er blitt flotte og uredde journalister. De var absolutt klare for lederansvar. Det er den største gleden ved denne jobben å dyrke frem slike talenter, sier Jensen.

NYE REDAKTØRER

Sindre Kolberg (23) har vært tilknyttet Bodø Nu siden februar 2016.  I 2017 ble han fast ansatt. 

– Det er selvfølgelig først og fremst veldig artig å få ansvar som nyhetsredaktør. Jeg må ærlig innrømme at det er litt kult, sier han og fortsetter:

– Jeg er glad for å få tilliten, og gleder meg til å drive Bodø Nu fremover. Vi skal bli enda sterkere og bedre rustet enn tidligere. 

Sondre Skjelvik (28) kom inn i Bodø Nu i april, helt uten erfaring. Siden da har han forelsket seg i yrket. 

– De aller fleste kjenner meg gjennom mitt engasjement i løpemiljøet, og det jeg har fått til på asfalten. Det sier vel sitt at jeg nå velger å prioritere en jobbkarriere foran det som har vært min store lidenskap hele mitt voksne liv. 

Sammen med Sindre går også han inn som nyhetsredaktør. Han utdyper hvordan det føles å få tilliten. 

– For et drøyt halvår siden spurte Geir Are og Markus (tidligere redaktør) meg om ikke jeg ville bli journalist. Da svarte jeg at det var en jævlig dårlig idé. Vel, slik gikk det med den saken. Å gå inn som nyhetsredaktør i Bodøs beste avis, og få mer ansvar, er noe jeg tar som et enorm kompliment. Vi er en liten redaksjon, men heldigvis har vi meget dyktige folk på jobb. Jeg lærer noe av alle hver eneste dag, og sammen vet jeg at vi kommer til å utvikle oss i riktig retning. Dette blir førrbainna artig, sier Skjelvik.

[annonse]
 

NY MAGASINSJEF

Rachel Elisabeth Antonsen går inn som ny magasinsjef. Hun overtar for Maiken Johnsen, som har hatt jobben et drøyt år. 

Antonsen startet i Bodø Nu høsten 2018, og har mastergrad i journalistikk. Tidligere har hun erfaring fra blant annet Politiforum og Universitas. 

– Dette er noe jeg gleder meg veldig til. Det er en stor ære å få en slik tillit. Vi satser beinhardt på nett, men skal absolutt fortsatt legge sjela i å lage et best mulig månedsmagasin for byens og distriktets befolkning. Papiret er ikke dødt, og det viser den store interessen både fra lesere og annonsører, sier Antonsen.

Til våren har Bodø Nu gitt ut magasinet i 18 år, og det kommer ut i et opplag på 28.000. 

– Rachel er en engasjert journalist, som jobber helhjertet og grundig med sakene sine. Jeg er veldig glad for at hun ville ta ansvaret med å bringe magasinet videre, sier sjefredaktør Geir Are Jensen.

 

Rachel Elisabeth Antonsen blir sjef for månedsmagasinet til Bodø Nu.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.