Julian Audy Johnson gjorde seg bemerket som Bodø–ambassadør i jubileumsåret 2016. Siden har alt handlet om å debutere som artist. Foto: Rune Nilsen Foto: Rune Nilsen

Singeldebuterer med lokalt stjernelag i ryggen

Av Tore Isaksen Seeberg
15.05.2018 08:19 - OPPDATERT 15.05.2018 11:03

Nesten tre år har gått siden Julian Audy Johnson slapp rølpelåta «Dagen derpå» sammen med kompiser. Nå er han klar med den egentlige debutsingelen.

 Bodøgutten Julian Audy Johnson er omsider klar med debuten som soloartist.

Under artistnavnet JulianAudy, legger han nå siste finpuss på debutsingelen «Lystløgner» – ei låt om en kar som forsøkte å stjele dama hans på byen.

– Generelt kan du si at den handler om folk som lyver bare for å gjøre det. Vi jobber nå med å bli ferdig med de siste detaljene. Det blir veldig spennende å vise folk hva vi har jobba med, sier Johnson til Bodø Nu.

STJERNELAG

Med på laget har han fått meritterte musikere som Magnus Eliassen, Fredrik William Olsen og Kjetil Bjelvin på produksjon.

Det har vært en lærerik opplevelse.

– Det er helt sykt å sitte i studio med den gjengen, nesten litt surrealistisk. Men det er utrolig bra typer, som er enkle å jobbe med. Det er jævla viktig for meg å jobbe med folk som ikke godtar ting som er halvgreit.

Resultatet er blitt ei radiovennlig hip hop–låt med urbant sound, ifølge Johnson, inspirert av Vest–Afrikanske rytmer og sjangeren Afrobeat.

– Jeg er sykt fornøyd med låta, over all forventning. Det er skummelt å gi den fra seg. Det er liksom mitt prosjekt og man vil ikke gi det til noen som ikke får frem det man selv ønsker å formidle. Men det er bare rått å høre resultatet, sier han storfornøyd.

PERSONLIGE TEKSTER

Singelen er den første i rekken av flere, men foreløpig den eneste han har tatt med i studio.

Men skrive gjør han. Hele tiden.

Saken fortsetter under bildet.

Julian Audy Johnson har lagt bak seg tyngre tider og gleder seg til å publisere debutlåta. Foto: Rune Nilsen

 

Johnson mener det er viktig for troverdigheten at tekstene er personlige og ektefølte.

– For tre, fire år siden hadde jeg en skikkelig nedtur; tilsynelatende en sprudlende fyr som alltid er i godt humør, men ingen visste hvordan jeg egentlig hadde det. Jeg spilte et skuespill for å "please" alle andre og dreit regelrett i meg selv. Noen av demoene handler om den tida.

– Hva tynget deg?

– Jeg var overvektig og hadde sjukt dårlig selvtillit. Du ser at alle forventer noe av deg, fordi jeg alltid har vært en type som byr på meg selv. Jeg forsøkte å snakke med ei venninne om det, men ble egentlig bare avfeid. Da pratet jeg ikke med noen om det igjen, sier han åpent.

Men nå har han det bra.

Det bidro jubileumsåret 2016 sterkt til, hvor han vant konkurransen om å få representere Bodø sammen med Benedicte Røberg.

Det ble en del sceneopptredener foran tusenvis av folk det året.

Ambassadørjobben har gjort Johnson langt mer komfortabel med å gå utenfor egen komfortsone.

– Det ikke er nøye hva alle andre sier og mener, det er det viktigste jeg lærte. Litt klisjé, men det er faktisk sånn. Uten 2016–jobben hadde jeg nok ikke vært her nå. Alt handler om å våge seg utenfor komfortsonen sin.

STORE AMBISJONER

Johnson bestemte seg tidlig for å forfølge en karriere innen musikkbransjen.

Det er med både glede, lettelse og masse nerver han nå skal stå på egne artistben.

Han har nemlig én singelutgivelse før, med tulleprosjektet «Nonsense», hvor han gav ut ei rølpelåt sammen med venner.

– Jeg er kjempespent. Nonsense–prosjektet var nettopp det: Nonsense. Nå er det mitt navn og mine tekster. Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente, men håper selvsagt det blir svært. Det tror jeg alle som gir ut musikk egentlig gjør.

Foreløpig er det ingen spillejobber i kalenderen.

Alt handler om å produsere nytt materiale som holder kvaliteten Johnson ønsker.

Blant annet er han stadig innom BeatLaben –Thomax Beats' åpne og gratis studiotilbud for ungdom som ønsker å jobbe med musikkproduksjon – på jakt etter ny inspirasjon.

– Stort sett all min ledige tid handler om musikk. Jeg gleder meg veldig til å endelig dele låta med verden, sier han oppglødd.

Singelen slippes etter planen med en musikkvideo i starten av juni.

Bli ikke overrasket om sommerlåta 2018 heter «Lystløgner» – og er signert Julian Audy Johnson.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.