Foto: Privat

Sist bandet opptrådte i Bodø ble én i publikum sendt til legevakten - på fredag spiller de igjen: –⁠ Ta gjerne på hjelm

Fredag skal «Norges eldste boyband›, Polardegos, spille på Dama Di, sammen med det noe yngre bandet, BARNEVÆNNLIG.


En av frontpersonene i bandet Polardegos, Jørgen «Joddski» Nordeng, forteller at de gleder seg stort til å innta scenen på Dama Di, litt over ett år etter de opptrådte der for første gang. 

– Jeg håper og tror dette vil blir bra og artig for alle, og at ingen skader seg denne gangen, forteller Nordeng lattermild. 

Sist gang bandet holdt konsert i Bodø, ble nemlig en person sendt til legevakten etter at en hammer kom flygende fra scenen.

– Siden vi som band ikke bruker instrumenter, og da ikke har noe å knuse ved konsertslutt. Går det fort en laptop eller to tap under konserter, noe som resulterer i en liten skade, forteller han

Han forklarer at det skal ha gått bra med den aktuelle, og at hen har gratis inngang på alle konserter til bandet, livet ut.

– Men ta gjerne på hjelm.

Turné med ny musikk

Bandet slapp tidligere i vår ny EP, som de tok med seg på turné på sørlandet. Nå starter de altså sin nye tur og lover et enda bedre liveshow.

– Det blir å være et helt annet band nå, sammenlignet med det som var i Bodø forrige sommer. Sceneshowet er mer variert, det er flere medlemmer og vi kommer med helt ny musikk.

Nordeng røper at det kan hende ny musikk som ikke er offentliggjort, også blir spilt under fredagens konsert.

– Vi kommer til Bodø på fredag, på lørdag spiller vi på Mo før vi senere tar turen videre til Trondheim hvor vi også skal slippe en ny låt. Hva programmet i Bodø blir er ikke helt sikkert, men det kan fort hende at noe nytt kommer på listen.

Han forteller dog at publikum kan vente seg litt av et show.

– De kan vente seg et bra show, nå har vi med nye medlemmer som «gærne hanna» som de kaller henne, som selv er veldig på å kalle oss for et boyband. Så det jeg tror det kommer til å bli en helt rå konsert. 

– Fette rått

Samme kveld som Polardegos spiller, skal også det noe yngre bandet BARNEVÆNNLIG spille noe som Nordeng forteller at han gleder seg stort over.

– Jeg tror det blir utrolig bra, jeg hadde en kompis som var på konsert med dem for en stund tilbake siden og fortalte at han ikke kunne forstå hvorfor de skulle spille før oss. 

Han legger til at han selv har sett flere videoer av bandet opptre og sier at han håper så mange som mulig kommer tidlig for å se dem opptre.

– Det kommer til å bli fette rått.

Nordeng forteller at Polardegos prøver så mye som mulig å få med «up and coming» band som ønsker å spille mer på konsertene sine.

Protester

Jørgen, som selv har hatt mye å gjøre med Dama Di forteller at etter nyheten kom at Corponor ønsker å få på plass leiligheter med vinduer med innsyn inn mot bakgården til utestedet, har de startet protester for å jobbe imot dette.

– Folk som ikke har et forhold til utestedet, skjønner kanskje ikke hvorfor leiligheter rett inn kan være et problem. I 2024 skal Bodø være kulturhovedstad og det burde være rom å utrykke seg for flere, også de som holder til mer på gateplan.

Han sammen med flere som interesserer seg i saken har startet opprop og underskriftskampanje.

– Til nå har vi nærmere 1.500 underskrifter, avslutter han.

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kultur