Foto: Eivind Skau

Siste del av sommerferien blir kald: – Trenden de neste dagene er kjølig

Dersom man ønsker seg noen dager helt på tampen av ferien med godt vær og skikkelig sommer er nok ikke Bodø byen å være i de kommende dagene.

Etter været i Bodø skinte til akkurat i tide til Opptur har det i dagene etter blitt kaldere og kaldere. Nå ser det ut som trenden fortsetter i følge vakthavende meteorolog ved StormGeo, Beate Tveita. 

– Trenden de neste dagene er kjølig. Torsdag vil temperaturen falle ned mot 15 grader i Bodø by, før det blir enda kaldere i dagene som følger,  forteller hun. 

Hun forteller at grunnen til den synkende temperaturen er et lavtrykk som ligger i norskehavet, som vil bli liggende i området frem til helgen før det trekker mot Lofoten. 

Kalde dager 

Heller ikke helgen er stort å se frem til, da det på fredag blir enda kaldere. 

– Fredag faller temperaturen enda mere. Man kan forvente rundt 12 grader på fredag, og inn mot helgen. Det blir kjølig for årstiden. 

Generelt ser det ut som dagene som kommer blir grå, og kalde. Det blir også periodevis vått. 

– Det blir av og på med regn. Torsdag vil det komme lite nedbør, og kun litt spredt regn utover dagen, mens det natt til fredag tar seg opp. Den trenden fortsetter også, og det vil resten av uken være grått med perioder med regn og byger, sier Tveita. 

Det er et unntak, som vil være fredag. Men selv om man slipper unna det verste av regnet akkurat den dagen blir det ikke sydentemperaturer. 

– Det lille unntaket man har er fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag, da det kan se ut som det blir opphold med litt sol. Det vil altså bli bedre, men temperaturen vil holde seg på rundt 13 grader. 

Drar også med seg vind

[annonse]
Hun forteller videre at lavtrykket som ligger også vil ta med seg vinden inn til byen. 

– Det lavtrykket vil også dra meg seg en del vind. Særlig i ytre strøk vil det nok blåse opp i kuling, og der bli den kraftigste vinden når lavtrykket presser på. De dagene det blir mest vind vil være fredag og lørdag. 

Avslutningsvis har heller ikke meteorologen gode nyheter for neste uke. 

– Når vi da kommer inn mot neste uke ser det ikke spesielt bra ut da heller. Det kommer et nytt lavtrykk som kommer inn fra vest, som nå ligger i grønlandshavet som vil sørge for at det blir mye av det samme været som denne uken. Det været man ser de kommende dagene vil altså fortsette inn i neste uke, bare med enda mere gråvær, avslutter hun. 

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.