SISTE: Fly styrtet i Umeå – ni døde

Skrevet av VG
14.07.2019 16:23 - OPPDATERT 14.07.2019 19:02

Alle personene som var om bord da et småfly styrtet utenfor Umeå, er døde. Havariet har antagelig skjedd da flyet skulle ta av.

Alle som var om bord på flyet i Sverige er døde, bekrefter pressetalsperson Gabriella Bandling i Region Västerbotten til VG.

Alle de pårørende er informert.

Aftonbladet melder at det skal være fallskjermhopperklubben i området som var i flyet.

Nå samles en krisegruppe på Norrlands universitetssykehus.

Melding om ulykken skal ifølge SVT ha kommet inn klokken 14.09 i ettermiddag.

Politiet bekreftet tidligere i dag at småflyet styrtet på øya Stora Sandskär. Både politiet og redningstjenesten oppgir til svenske aviser at det ser ut til at flyet har styrtet på land – antagelig på en øy. Dette skal være i nærheten av flyplassen i Umeå.

Peder Jonsson i politiet opplyser til SVT at ulykken skal ha inntruffet i forbindelse med at flyet skulle lette.

– Ifølge de opplysningene jeg har så skal det ha skjedd i et elvområde sør for flyplassen. Skadeomfanget til de involverte er uklart, sier han.

Sjö- och flygräddningscentralen melderom at det skal ha vært fallskjermhoppere om bord. Det er uklart om noen har klart å forlate flyet før det krasjlandet.

– Vi har fått meldinger om at et fly har styrtet, og vi har også fått inn mange meldinger fra allmennheten, som ringte ganske omfattende, samt fra flygeledelsen, sier Ola Åström, teamleder på SOS alarm, til Aftonbladet.

[annonse]
En krisestab har blitt opprettet på Norrlands universitetssykehus.Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.