Odd-Tore Fygle trekker seg som styreleder i Stormen. Foto: Bodø kommune/Per-Inge Johnsen

Odd-Tore Fygle trekker seg som styreleder i Stormen

Går av på dagen - leder ikke morgendagens styremøte.


Det melder Fygle selv i en mail til ordføreren, som han også har sendt ut til media i Bodø.

Fygle referer til den siste tids bråk - etter at Stormen-direktør Rolf-Cato Raade signerte en avtale med Danny Hayes-selskapet Geddes Labs, for så å uttale til media at den ikke eksisterte. 

I etterkant av avtalen, som var drøftet med styrelederen, har ordfører Ida Pinnerød sagt at hun ikke er blitt informert om at denne eksisterte av Fygle.

Noe Pinnerød har omtalt som helt uakseptabelt. 

– Jeg vil med dette informere jeg om at jeg har bestemt meg for å fratre som styreleder i Stormen fra d.d, skriver Fygle i brevet til ordføren, og fortsetter:

KREVENDE

– De siste ukers debatt har vært krevende for mange, og også for meg. Det har medført at jeg måtte tenke igjennom om jeg vil fortsette i et så oppmerksomhetskrevende verv. Etter en grundige vurdering er jeg kommet til at det er riktig av meg nå å fratre. Jeg har heller ikke lenger den nødvendige motivasjon til å fortsett som styreleder i Stormen.

Styret i Stormen og Stormens ledelse er orientert om min beslutning.

I morgen er det styremøte i Stormen der styret bl.a. skal drøfte situasjonen etter den siste tidspunkt debatt. Når jeg nå ikke skal være med påklaget videre, finner jeg det riktig å fratre før dette møtet slik at styret på fritt grunnlag kan drøfte situasjonen.

Som du vet har Stormen spilt en sentral rolle i mitt offentlige liv både i min tid som ordfører og de siste tre årene som styreleder.  Det har vært flott å oppleve hvordan byens og regionens innbyggere har trykket stormenkvartalet til sitt bryst etter en stormfull tilblivelse.

TAKKER FOR TILLITEN

Stormen konserthus ble åpnet i 2014. I de årene som har gått siden åpningen har det vært et krevende arbeid å bygge en helt ny organisasjon i et nytt hus. Jeg opplever at mye nå er på plass.

Men skal Stormen konserthus beholde sin sterke posisjon , vil det kreve hardt arbeid også i årene som kommer. Ikke minst krever det tillit både fra eier og publikum.

Det er en tid for alt her i livet. Min tid med ansvarlige oppgaver i Stormen er nå forbi. Heretter vil jeg nyte huset som vanlig publikum.

Jeg takker for den tillit jeg har vært vist og ønsker lykke til i arbeidet med å finne ny styreleder, heter det til slutt i brevet.

NESTLEDEREN LEDER STYREMØTET

– Jeg har hatt en kort samtale med styreleder, der han informerte om at han valgte å trekke seg. Han oppga ingen begrunnelse, sier direktør i Stormen, Rolf Cato Raade, til Bodø Nu.

Nestleder i Stormen KF, Ida Haugnes Gaustad, leder styremøtet i morgen.

Bodø Nu har vært i kontakt med Odd-Tore Fygle, som ikke har noen ytterligere kommentarer utover det som fremgår i brevet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.