18.000 personopplysninger kan være på avveie

Dataangrepet mot Nordland fylkeskommune: Kan ikke utelukke personopplysninger på avveie

Fredag formiddag holder Nordland fylkeskommune pressekonferanse om dataangrepet på Nordland fylkeskommune. 

Etter en omfattende gjennomgang kan det ikke utelukkes at personopplysninger har kommet på avveie etter dataangrepet mot Nordland fylkeskommune 22.12.2021. Etterforskning viser så langt at opplysningene det kan gjelde ikke er betraktet som sensitive. 

Opplysningene det kan dreie seg om er fullt fødselsnummer, navn, brukernavn i Nordland fylkeskommune, privat telefonnummer, jobbtelefonnummer og e-postadresser.

Rundt 18 000 personer kan være rammet dersom informasjonen har kommet på avveie.  

– Både Datatilsynet og politiet er varslet, og etterforskning er i gang, både av selve dataangrepet og av dette siste forholdet, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.  

De som kan ha fått informasjonen sin på avveie, er rundt 8000 elever, rundt 3200 ansatte, 2800 lærlinger, aktive privatister, 420 fagskolestudenter og opptil 800 deltakere i Nettskolen i Nordland, alle folkevalgte i Nordland fylkesting, et fåtalls pensjonister og noen oppdragstakere, som ikke er ansatte.

– Selv om denne type opplysninger i seg selv ikke er å regne som sensitive, er vi beymret for at de sammen med annen informasjon kan brukes til kriminell aktivitet mot enkeltpersoner eller mot Nordland fylkeskommune, poengterer Norvoll. Han ber nå alle være på vakt mot mistenkelig aktivitet på sine kontoer.

– Generelt bes alle om å være på vakt mot mistenkelig aktivitet både på private kontoer og i  de fylkeskommunale systemene. Det har vært en rekke dataangrep i Norge i løpet av den siste tiden, og det slutter nok dessverre ikke med dette, sier han.   

Den kan du følge her:

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.