Foto: Roar Wiik

Opphever lokal forskrift - disse kan åpne

Skrevet av Truls Naas
07.04.2021 10:50 - OPPDATERT 07.04.2021 17:02

Formannskapet i Bodø kommune har enstemmig vedtatt å oppheve den lokale forskriften om smitteverntiltak. Dette gjelder fra klokken 12:00 i dag, onsdag 7. april.

I den lokale forskriften som nå oppheves er det to hovedområder: En-til-en-tjenester og private sammenkomster.

Opphevingen av den lokale forskriften betyr at disse en-til-en-virksomhetene kan åpne igjen (fra i dag, onsdag, klokken 12:00):

  • Frisører/barbershop
  • Hudpleie inkl behandling av hud/negler, solarier, hårfjerning, massasje
  • Tatovering
  • Hulltaking/piercing
Opphevingen av den lokale forskriften betyr videre at det ikke lengre er en begrensning på maks fem personer som man kan ha på besøk.

Det betyr at man ikke trenger å forholde seg til reglen om å ha fem personer på besøk.

Alle andre tiltak gjelder fortsatt og inntil videre.

Kriseledelsen i Bodø kommune har fra før besluttet at alle skoler og barnehager i Bodø skal tilbake på gult nivå fra mandag.

– Dette er en trinnvis åpning som vi nå gjør fordi Bodø-folk har vært flinke, og at vi nå har langt lavere smittetall enn vi hadde i perioden før påske. Det er viktig for meg å understreke at vi fortsatt selvsagt må forholde oss til nasjonale tiltak, men slik sitasjonen er i Bodø nå kan vi lette på de strengeste lokale tiltakene, sier ordfører Ida Pinnerød.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.