Foto: Per-Inge Johnsen

Sjefsbytte i Heimevernet

orsdag 11. august ble det gjennomført sjefsbytte i HV 14. Oberstløytnant Bengt Henriksen ble takket av og oberstløytnant Finn Ola Helleberg ble satt inn som ny sjef. Sjef Heimevernet (HV), Generalmajor Elisabeth Michelsen, gjennomførte kommandooverføringen i Drevjamoen Leir i Vefsn.

Det kommer frem i en pressemelding fra HV-14. 

Finn Ola Helleberg (49) kommer opprinnelig fra Kongsberg. Han har en bakgrunn fra Hæren, og fra infanteri og kavaleri. Han var i tre år avdelingsleder på krigsskolen før han gikk over til sivil jobb.

Etter at han så flyttet til Mo i Rana var han først direktør på Høgskolen i Nesna. Deretter jobbet han som direktør
for Statens Innkrevingssentral. Sist har han vært daglig leder i Helgeland Plast. Han har dermed en bred bakgrunn også fra offentlig sektor og ulike etater.

Han har nå bodd i HV-14 sitt område i ti år, noe han anser som en fordel, ikke minst med tanke på det sivilmilitære samarbeidet.

– Jeg kjenner topografi, demografi og geografi. Det tar jeg med meg inn som en fordel i forhold til å tenke totalforsvar og Heimevernet som jo er samfunnet, men i grønt, sier Finn Ola Helleberg.

Det var i hovedsak to grunner til at han valgte å søke på jobben som Distriktssjef.
- Oppgaven til distriktet, ikke minst med den endrede sikkerhetssituasjonen. Den andre delen er folkene.Møte med hele miljøet gjorde at jeg fikk lyst til å komme tilbake, sier Distriktssjef Helleberg.

– Da muligheten bød seg til å søke så gjorde jeg det. Jeg forventer at det blir en interessant og krevende jobb, sier Distriktssjef Finn Ola Helleberg.

 

 

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.