Foto: Per-Inge Johnsen

Sjefsbytte i Heimevernet

orsdag 11. august ble det gjennomført sjefsbytte i HV 14. Oberstløytnant Bengt Henriksen ble takket av og oberstløytnant Finn Ola Helleberg ble satt inn som ny sjef. Sjef Heimevernet (HV), Generalmajor Elisabeth Michelsen, gjennomførte kommandooverføringen i Drevjamoen Leir i Vefsn.


Det kommer frem i en pressemelding fra HV-14. 

Finn Ola Helleberg (49) kommer opprinnelig fra Kongsberg. Han har en bakgrunn fra Hæren, og fra infanteri og kavaleri. Han var i tre år avdelingsleder på krigsskolen før han gikk over til sivil jobb.

Etter at han så flyttet til Mo i Rana var han først direktør på Høgskolen i Nesna. Deretter jobbet han som direktør
for Statens Innkrevingssentral. Sist har han vært daglig leder i Helgeland Plast. Han har dermed en bred bakgrunn også fra offentlig sektor og ulike etater.

Han har nå bodd i HV-14 sitt område i ti år, noe han anser som en fordel, ikke minst med tanke på det sivilmilitære samarbeidet.

– Jeg kjenner topografi, demografi og geografi. Det tar jeg med meg inn som en fordel i forhold til å tenke totalforsvar og Heimevernet som jo er samfunnet, men i grønt, sier Finn Ola Helleberg.

Det var i hovedsak to grunner til at han valgte å søke på jobben som Distriktssjef.
- Oppgaven til distriktet, ikke minst med den endrede sikkerhetssituasjonen. Den andre delen er folkene.Møte med hele miljøet gjorde at jeg fikk lyst til å komme tilbake, sier Distriktssjef Helleberg.

– Da muligheten bød seg til å søke så gjorde jeg det. Jeg forventer at det blir en interessant og krevende jobb, sier Distriktssjef Finn Ola Helleberg.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.