Sjefsskifte i Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14

Av Sindre Kolberg
11.08.2017 07:15 - OPPDATERT 19.01.2018 22:20

Bengt Henriksen overtar for Ove Ranum.

– Jeg har forberedt meg i 3 år for å bli sjef for HV-14.  Endelig er jeg nå det, sa påtroppende distriktssjef, oberstløytnant Bengt Henriksen da han torsdag ble satt inn som sjef for Heimevernsdistrikt 14. 

Sjef Heimevernet (HV), Tor Rune Raabye, gjennomførte i går en kommandooverføring og skifte av sjef i Sør-Hålogaland heimevernsdistrikt 14 i Bodin Leir i Bodø. Oberstløytnant Ove Ranum slutter etter fem års tjeneste som distriktssjef ved Sør-Hålogaland heimevernsdistrikt 14 og går over i ny stilling ved som liaison ved Direktoratet for sivil beredskap.

Bengt Henriksen som kommer fra stillingen som liaison for Sjef Heimevernet ved FOH var klar på at HV 14 skal være en gripbar og relevant ressurs for det sivilmilitære sammarbeidet.

– Vi skal ut av skogen og inn til byene. Det er der folket er og det er der vi kan hjelpe best om det trenges. Vi skal være godt forberedte på det vi vet kan møte oss, men samtidig må vi være forberedt på uventede, avsluttet Henriksen

– Det er det sivilmilitære samarbeidet som den nye distriktssjefen kan fokusere mest på, sier Sjef Heimevernet (HV), Generalmajor Tor Rune Raabye.  I talen understreket han at den nye distriktssjefen var håndplukket av han selv samt at om Henriksen skulle trenge det så ville han ha generalen i ryggen som støtte i tiden som kommer.

Fakta om heimeverndistrikt 14:

Territorialt ansvar: Nordland fylke fra Nord-Trøndelag til Tysfjord, minus Lofoten og Vesterålen
Stab på Drevjamoen
15 HV-områder
Ett luftheimevernsområde
Innsatsstyrke Heron
31 faste ansatte
Totalt 3000 soldater i beredskap

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.