Foto: Andreas Sandnes Olsen

Her er militærfartøyene på plass i Bodø

Sjøforsvarets årlige marineøvelse FLOTEX 22 er i gang, og fredag er flere av de deiltakende fartøyene ankommet Bodø.


De skal være her fra 25. til 27. november ifølge en pressemelding fra Sjøforsvaret.

I år er også tilstedeværelse ved olje- og gassinstallasjoner en prioritet – og øvingsområdet vil strekke seg fra Agder til Troms.  

Øvelsen varer fra mandag 21.november til lørdag 10.desember. I den forbindelse kan det forventes høy aktivitet både på sjøen og i luften i dette tidsrommet.

– ­Vi gjennomfører FLOTEX hvert år for å sikre god kompetanse om bord på fartøyene, og for å trene på krigføring i norske farvann sammen med allierte og enheter fra Luftforsvaret. Selv om den sikkerhetspolitiske situasjonen er endret, så er det viktig for oss å gjennomføre øvelsen i år. Øvelsen bidrar til vår beredskap, og vi har utvidet øvingsområdet for å ivareta behovet for tilstedeværelse under øvelsen, sier sjef Marinen flaggkommandør Trond Gimmingsrud i ei pressemelding. 

Flere fartøy er innom byen. Foto: Andreas Sandnes Olsen

En viktig del av FLOTEX 22 er også å gjøre allierte kjent med våre havområder.

– ­Flere allierte enheter er med under årets øvelse. Dette er viktig for oss slik at de er kjent med å operere i våre nærområder. Det er også verdifull trening for våre allierte, som får trene i ukjente og tidvis krevende forhold, fortsetter han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.