Foto: Skjermdump

Skal du ut i trafikken? Her bør du være obs

De nærmeste dagene kan det være vanskelig å kjøre enkelte steder i Bodø og i Salten. Deriblant pågår det veiarbeid en rekke steder, det er fare for isnedfall og flere fergeavganger er forskjøvet.


Det kommer frem i kartet til Statens Vegvesen.

Ved Rønvik på fylkesvei 834 er veien stengt fra mandag kveld klokken 22 til klokken 06 på tirsdags morgen. Strekningen det gjelder er ved Bjerkeng. 

Videre pågår det veiarbeid på riksvei 80 mellom Øyjordkulen og Kvalryggen. Det vil dermed være manuell dirigering på dagtid fra klokken 8 til 18. Arbeidet vil pågå frem til onsdag. 

På E6 nordover er det også lurt å være obs. Mellom Tennflogtunnelen og Kobbskartunnelen pågår det veiarbeid mellom klokken 19 og 07 hver dag helt frem til 1. desember. Det blir derfor kjørt kontinuerlig ledebil mellom klokken 19 og 22. Deretter blir det gjennomslipp klokken 23, 01, 04 og 05:30. Vegtrafikksentralen kommer derfor med en oppfordring om å være ute i god tid. 

Det skal også være fare for isnedfall ved Tennflogtunnelen på E6.

Det pågår veiarbeid i flere tunneler. Deriblant kan det ta lenger tid å kjøre til Sulitjelma da det pågår veiarbeid mellom Grønnlifjelltunnelen og Sjønståfjelltunnelen.  Tiltaket gjelder mellom klokken 07 og 20 på mandag og på tirsdag. 

Flere fergeavganger er flyttet på 10. mai. Da fremskynder de avgangene på A-ruta fra klokken 01:45 fra Bodø, fra 05:15 fra Værøy og 07:00 fra Moskenes. Fergen vil gå fra Bodø klokken 00:30 fra Bodø, 03:30 fra Værøy og fra Moskenes klokken 05:00. Fergen vil ankomme Bodø cirka klokken 08:15. Årsaken til endringen skal være at bilfergen MF Landegode skal delta i en øvelse 10. mai. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.