Johnny Mathisen skulle drive Salten Entreprenør & Eiendom på hobbybasis. Men så rullet oppdragene inn. Nå er det levebrødet hans. Foto: Tarjei Abelsen

Skal firedoble omsetningen: — Jeg vil skape trygge arbeidsplasser

Skrevet av Tarjei Abelsen
12.03.2018 16:00 - OPPDATERT 12.03.2018 18:23

Johnny Mathisen går inn i sitt andre år som gründer, og vil passere 10 millioner i omsetning i 2018

— Jeg vil skape trygge arbeidsplasser. Jeg har forutsetningen for å gjøre det, og har alltid likt å styre selv, sier Johnny Mathisen.

I starten av 2017 startet han opp Salten Entreprenør & Eiendom, men da var ikke planen å drive for seg selv på fulltid.

— Det skulle bare være hobbydrift i fjor, men så ble det raskt mer seriøst og jeg sluttet i jobben jeg hadde. Fra oktober har jeg drevet på fulltid, sier Mathisen.

— Det føles bra å få lønn av seg selv, legger han til.

ALLEREDE PÅ GOD VEI MOT MÅLET

I 2017 omsatte han for 2,5 millioner kroner, og satt igjen med 15 prosent i overskudd. I 2018 er planen å firedoble omsetningen.

—  Jeg tar ikke mye  i hvis jeg sier at vi bikker ti millioner i omsetning i år, sier Mathisen. Johnny Mathisen kommer fra Sørfold, men jobben tar han i hele Salten. Foto: Tarjei Abelsen

Allerede nå er over halvparten av denne omsetningen sikret. 

—  Formelt er den ikke ferdig behandlet, men vi har fått en jobb i Fauske til 5,1 millioner som vi skal i gang med. Det er utendørsarbeid på Finneid-skolen, sier Mathisen.

Nå har han maskinene sine i drift på det som blir tomten til Iris sitt nye miljøtorg på Halsa. Når den jobbe avsluttes bærer det til Bodø for å gjøre grunnarbeid for private utbyggere.

Vi har et prosjekt for en utbygger og noen enkelt-tomter andre steder i Bodø, sier Mathisen.

Dere vokser raskt nå?

— Ja,  men vi skal ikke ta for hardt i. Vi skal være såpass liten at vi har kontroll på det vi gjør, sier Mathisen.

VIL BYGGE TRYGGE JOBBER

Bedriften har nå fire gravemaskiner fra 8 til 30 tonn, og to mann ansatt. Foreløpig leier han inn gravemaskinførere, og det vil han også gjøre fremover i perioder. Men det er ambisiøse planer for ansettelser dette andre driftsåret.

— I 2018 tar vi sikte på å få ansatt to personer i fast stilling, og ta inn en lærling, sier Mathisen.

For selv om bedriften er fersk, har Mathisen allerede sørget for å bli en godkjent lærlingbedrift. 

— Jeg liker å ha ting på stell, og gutter og jenter som går ut av skolen ser etter lærlingeplasser nå. Jeg har selv vært lærling så jeg vet at det er viktig å ta inn folk for å rekruttere til anleggsmaskinføreryrket, sier Mathisen.

Han jobber også med å komme inn Maskinentreprenørenes forbund.

Det er ikke bare å starte opp, man må ha papirene for å regne anbud. Det er ikke bare laveste prise som gjelder, vi må vise at vi har kvalifikasjonene i orden, sier Mathisen.

Målet til gründeren er å bygge en solid bedrift som gir trygge arbeidsplasser for som blir fast ansatt.

— Jeg vil at det skal være stabilt firma der folk skal føle seg trygge, og være med å bygge opp selskapet på en måte som gjør at vi får et godt rykte, sier Mathisen.

LETER ETTER LOKALER

Selv har han jobbet 8-9 år i gravemaskin, og senere vært anleggs- og prosjektleder i to større entreprenører. I sitt eget firma gjør han alle typer jobber.

 — Jeg kan bestemme litt selv hva jeg gjør.  Er det lite å gjøre på kontoret så kan jeg hoppe i en graver. Jeg er litt overalt, å bare sitte i en kontorstol gidder jeg ikke, sier Mathisen.

Han kommer fra Straumen i Sørfold,  hvor han også bor. Men selskapet Salten Entreprenør & Eiendom leier foreløpig lokalene som tidligere ble brukt av  Maskinentreprenør A. Moan AS i Kleiva i Fauske. 

Allerede har Mathisen vært ute etter å kjøpe lokaler i Sørfold, men han måtte til slutt gi tapt i budrunden om ISE Entreprise sitt bygg. Dermed fortsetter letingen.

 — Vi er ute etter lokaler med kontor og lagerhall for vask og reparering av utstyr, sier Mathisen.

Nå regner han på anbud på jobber til våren, og da er det to suksess-faktorer han mener er viktig.

 — Når jeg regner på anbud og ikke er på anlegget er det veldig viktig med flinke folk ute i felt. Det har jeg nå, og det er en trygghet for at ting går som de skal.  Vi har også stort sett nytt utstyr. Det er alfa omega å ha utstyr som funker når man regner på anbud, slår han fast.

Han ser lyst på fremtiden, og tror målet hans er inne rekkevidde.

 — Drømmen er at vi skal bli et stabilt firma med en stabil arbeidsstokk med tilgang til arbeid. Vi skal ha trygge år fremover.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.