Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

Foto: Per-Inge Johnsen

«Skal vi tørre å drømme om storheter som PSG, City, Bayern, Liverpool, eller Real Madrid?»


Tirsdag tok Glimt første stikk i kampen om en plass i gruppespillet i Champions League, da Dinamo Zagreb ble slått 1-0 hjemme på Aspmyra. 

Kroatiske Dinamo Zagreb hadde gjort hjemmeleksa si, og stoppet farlige angrepsvåpen som Joel Mvuka og Amahl Pellegrino, helt til det smalt i det 37. minutt. Kanskje hadde de ikke gjort hjemmeleksa si godt nok, men det er ingenting som tyder på at Glimt får en lett returkamp. 

Helst skulle differensen vært enda større i Glimts favør, men det sto ikke på sjansene. I andreomgang var de helgule farlig frampå flere ganger. 

Med ett mål å gå på i returkampen, lever fortsatt håpet om avansement til gruppespillet i Champions League. Det blir i såfall første gangen et lag fra Nord-Norge har deltatt i den aller gjeveste turneringen i verden, der pengene og berømmelsen sitter løst. 

Og det er absolutt vel fortjent for Knutsens menn. Sett bort fra noen feilskjær i Eliteserien, og borte mot Linfield, har det meste gått på skinner for Nord-Norges stolthet de siste årene. 

Og nå venter gullkalven i det fjerne. Nå er det bare å krysse fingrene og håpe på en solid oppvisning i det fjerne, for håpet om de europeiske storhetene lever i det fjerne. 

Skal vi tørre allerede nå å håpe på Liverpool, Paris Saint Germain, Bayern Munchen, Dortmund, Manchester City, Real Madrid, eller Atletico Madrid? 

En ting er ihvertfall sikkert. De skal få det tøft, uansett hvem som kommer av toppklubbene. 

For her i nord, her venter Fort Aspmyra!

Av: Espen Bless Stenberg, sjefredaktør i Bodø Nu. 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

glimt