Skamløs tivoli-house som funket

Tweekaz inntok hovedscenen kl 21.00 på Opptur. Det var en oppvisning i å levere det som ble bestilt. Om retten falt i smak blir ekstremt subjektivt.

Fra første låt viste duoen i Da Tweekaz hva de hadde blitt booket for å gjøre. Vi snakker tivoli-house fra 90-tallet. Karene ser til og med ut som de kunne jobbet på Hugo's tivoli. Det leveres knallhard jumpstyle dance basert på kjenningslåter - tenk P4 med basstromme under.

Påskrudd

Selv om noen av låtvalgene føles litt utdatert og høres ut som de kunne inngått i en Yabba-Dabba-Dance samleplate fra 1998 skal det ikke stå på innsatsen. De tar sjelden noen pauser og sørger for at publikum er med på de relativt oppstykkede segmentene som ville funket like godt i et hoppeslott på campingen i Arjeplog. Gutta er påskrudde og får med publikum på leken selv om noen i publikum smått vegret seg for å nedverdige seg selv til å danse til låter som ble uglesett selv da de kom ut for 20 år siden.

De korte kjenningsmelodiene funker, gutta vet hva de holder på med. Selv om de til tider bruker litt for mye tid på å hause publikum opp til den forførende beaten - eksempelvis brukes 80% av låten "Im Blue (Da Ba Dee)" til såkalt take-off. Da blir det litt liten tid til å danse.

Moser på med kubjelle

Når Da Tweekaz slipper unna med å spille en Backstreet Boys låt er det nesten bare å ta av seg hatten i respekt. Scatman John spilles for tredje gang under festivalen. De har lagt seg for vane å legge ei kubjelle på basstromma på de fleste mixene sine, noe som blir litt slitsomt i lengden. Men de leverer uansett varene og det visuelle er endelig oppe på det en bør forvente på en festival av denne størrelsesordenen. 

Om det hadde vært en russefest hadde nok Da Tweekaz stått til gullmedalje. De karrer seg likevel til en bronse på bakgrunn av innsatsen.

TERNINGKAST: 4

 

Bildeserie

Les mer om:

opptur
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.