Foto: Per-Inge Johnsen

– Skarpe oppdrag som dette er syretesten på om vi gjør det riktig

Av pressemelding
11.05.2018 14:46 - OPPDATERT 11.05.2018 15:46

Innsatsstyrke Heron har beskyttet marinefartøyene som ligger til kai i Bodø denne uken.

– Jeg er strålende fornøyd med hvordan mannskapene har reagert så kjapt og løst oppdraget så bra, sier sjef innsatsstyrke Heron, major Eivind Kroken.

Denne uken har har personell fra innsatsstyrke Heron i HV 14 gjennomført skarp styrkebeskyttelse av allierte marinefartøy som har lagt til kai i Bodø. Havnebesøket er de siste forberedelsene til øvelsen «Shark Hunt» som finner sted i havområdet vest av Nordland.

– Styrkebeskyttelse er en av kjerneoppgavene til Heimevernet. På tross av svært kort varslingstid stilte vi en robust og adekvat sikringsstyrke til våre alliertes støtte. Det er hyggelig å få tilbakemeldinger fra dem på at vi har opptrådt profesjonelt, troverdig og avskrekkende. Når de føler seg sikret og godt ivaretatt, da har vi gjort vår del av jobben, forteller Kroken.

– Skarpe oppdrag som dette er syretesten på om vi gjør ting riktig. Soldatene i Heron har vist dette til gangs og jeg er svært fornøyd med den måten de har løst oppgavene på. Jeg tror de allierte seiler ut av Bodø med et inntrykk av å ha blitt passet på av en potent, våken og solid norsk avdeling, avslutter major Kroken.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.