Tove Fagerhøi ble av legen kalt "et problem på avdelingen"når hun tok del i den daglige omsorgen av sin egen mann. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Slår alarm om grov omsorgssvikt og fryktkultur på sykehjemmene: – Hele opplegget er som en vits

Skrevet av Marion Klette
20.06.2021 18:00

Tove Fagerhøi (65) og Rita Sørensen (66), er begge pårørende til pasienter som er eller var på sykehjem i Bodø Kommune. De er fortvilte og sinte over tilstandene ved ordningen rundt Livsgledehjem, og slår nå alarm.

Begge damene har i lang tid forsøkt å rette fokus mot sertifiseringsordninger, bemanningssituasjon og regelverk i håp om å kunne bedre situasjonen for pasienter og pårørende, men forteller at ingenting skjer. De blir ifølge dem selv møtt med arroganse og avvisning på Rådhuset.

I Bodø Kommune er alle sykehjem sertifiserte som Livsgledehjem. I følge Stiftelsen Livsglede For Eldre (LFE) er det: «en nasjonal sertifiseringsordning som sikrer at de psykososiale behovene til beboere ved virksomheter ved heldøgns eldreomsorg ivaretas systematisk».

Livsglede på sykehjemmet

Bli medlem av Bodø Nu for å få tilgang til hele saken, og mye mer!

Få full tilgang til Bodøs lokalavis. Vi satser hardt på de beste nyhetene fra ditt nærmiljø, sterke reportasjer, videoer og meninger.
Vårt mål er å gi deg de beste historiene om Bodø og bodøværinger.

Nå kan du få Bodø Nu for kun 49 kroner for første måned. 
Etter 1 mnd er pris kun 149 kr/mnd – abonnementet fornyes automatisk – ingen bindingstid

Er du bedrift og ønsker bedriftsabonnement, kan du gå til sende en e-post til [email protected]

Kontoregistrering

Velg Betalingsmetode

Kort
Vipps

Velg abonnement