Håkon Evjen satte inn 1-0 for Glimt, men måtte tåle hard medfart underveis. Foto: Per-Inge Johnsen

Uavgjort på Aspmyra etter en helt, helt spinnvill kamp

Skrevet av Sindre Kolberg
15.09.2019 19:53

Vi fulgte oppgjøret mot Stabæk mens det pågikk.

DER er det slutt. Himmel og hav for en slutt på andre omgang. Tre mål fra 82. minutt og ut lar seg høre. Uavgjort er dog en nedtur for Glimt, som burde hatt alle tre i tetstriden med Molde. Vi takker for følget herfra!

2. OMGANG:

90. minutt: MÅL! Dette er en den villeste kampen jeg har sett på lange tider. Glimt får corner rett etter Stabæks scoring. Ballen faller ned til Jens Petter Hauge i returrom. Han dundrer kula i foten til Saltnes, og ballen seiler over keeper og inn i mål. 3-3!

90. minutt: MÅL! Det er helt absurd. Ti sekunder tidligere blir Zinckernagel feid ned av Stabæk-stopper Amankwah som bakerste mann, uten at dommer blåser. Så går Stabæk rett opp og dundrer ballen i mål. Kassi som setter den. 2-3.

82. minutt: MÅL! Så sitter den endelig for Bodø/Glimt. DEN er viktig, etter en helt absurd situasjon i feltet. Zinckernagel fosser mot mål og faller i en duell med en Stabækspiller. Dommer Moen peker resolutt på straffemerket, og blåser før Ulrik Saltnes får satt ballen i mål. Heldigvis scorer Layouni fra krittmerket. 2-2!Amor 

Vil seg ikke for Glimt i dag, virker det som. Samtidig leder Molde 2-0 hjemme mot Tromsø. Nå er det fire poeng opp til toppen, mens Odd og Rosenborg kun er fire og seks poeng bak.

75. minutt: Glimt scorer, men dommer annullerer... En corner faller ned i beina på Vegard Bergan, men det blåses på at Marius Lode blokkerer keeper i samme situasjon.

69. minutt: Evjen fyrer fra 25 meter. Ufarlig utenfor mål. Like etterpå løper Ole Amund Sveen av banen for å bytte plass med Jens Petter Hauge.

63. minutt: Nydelig liten flikk fra Saltnes. Evjen er sekundet for seint ute...

[annonse]
60. minutt: Nytt, godt innlegg. Headingen går utenfor fra Sveen.

57. minutt: Stolpetreff! Saltnes drar seg igjennom og smeller kula på utsiden av metallet.

56. minutt: Glimt presser og presser. Ett lag på banen i øyeblikket.

50. minutt: Herre min hatt for noen muligheter til Glimt... Det rulles opp, skytes, blokkeres, skytes på ny og hele pakken. Helt vilt at ingen i gul drakt sender den kula over streken.

47. minutt: Resultatløs corner fra Glimt ender med et skikkelig sleivspark fra Erlend Dahl Reitan. Ikke symptomatisk på resten av omgangen, får vi håpe.

46. minutt: Vi er i gang igjen på Aspmyra.

Og der er det pause. Stabæk leder 2-1. Det kan, i beste fall, sies å være ufortjent. Men det er 45 minutter med fotball igjen å spille. Mye kan ennå skje. Vi er tilbake etter hvilen.

1. OMGANG:

42. minutt: MÅL! Og der er det straffe til Stabæk. En feil idømt corner blir heada i armen til Patrick Berg. Det får Svein Oddvar Moen til å peke på krittmerket. Emil Bohinen er sikker fra elleve meter. 1-2.

40. minutt: Saltnes igjen! Får ballen utenfor boksen og rapper til. Like utenfor.

35. minutt: Sveen, da! Fantastisk innlegg fra Layouni, og Sveen setter den midt på keeper. Der SKAL det være 2-1!

Den kom definitivt mot spillets gang.

28. minutt: MÅL! For en kalddusj! Ut av ingenting spiller Stabæk seg rundt på venstrekanten. Marius Lode er passiv i sin duell, og når gjestene får ballen inn i feltet krangler Ola Brynhildsen seg foran Fredrik André Bjørkan. Stabæk scorer på det første de har vært i nærheten av å ha av farligheter i dag. 1-1!

20. minutt: Saltnes prøver seg fra 20 meter. Over mål.

16. minutt: Nesten igjen! Bjørkan som chipper ballen inn mot Sveen. Nesten så spissen kommer på den før keeper.

10. minutt: Kun vært Glimt etter scoringa. De gule trykker på!

5. minutt: Rett etter målet sendes Zinckernagel hardt i bakken. Blir liggende litt, men kommer seg til slutt opp.

4. minutt: MÅL! Den sitter øyeblikkelig, den. Og det er etter en fantastisk Bodø/Glimt-kontring. Zinckernagel fører ballen over halve banen Sveen overtar utenfor sekstenmeteren og sender Evjen rett igjennom. Han scorer sikkert. 1-0!

1. minutt: Der blåser Svein Oddvar Moen i gang oppgjøret. Glimt starter i sedvanlig høyt press.

Hjertelig velkommen til denne live-oppdateringen av Bodø/Glimt - Stabæk. Vi er snart i gang på Aspmyra!

[annonse]
FØR KAMPEN:

Høsten er gul, heter det ofte.

Bodø/Glimt har i alle år vært et høstlag i Eliteserien, og kommet sterkt når sesongen drar seg mot slutten. Hvis så også skjer i år, kan det bli mye å juble for på Aspmyra.

TETSTRID

Gultrøyene er nemlig med i gullkampen, og det i aller høyeste grad. Kun ett fattig poeng skiller opp til serieleder Molde, som i kveld tar imot formsterke Tromsø hjemme på Røkkeløkka. Glimt, på sin side, huser Stabæk i Bodø.

Stabæk som kun er ett av fire lag som har beseiret Glimt så langt i år. I april vant bæringene 2-0 på Nadderud, i en kamp som best huskes for hasardiøst forsvarsspill fra de gulkledde.

Når kalenderen viser 15. september kjemper imidlertid lagene i hver sin ende av tabellen, og med kun fire poeng ned til Ranheim på kvalikkplass blir det desto viktigere for Stabæk få med seg noe hjem fra Bodø i dag.

Glimt stiller med følgende lag i kveld:

Ricardo Friedrich; Erlend Dahl Reitan, Vegard Bergan, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan; Håkon Evjen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes; Philip Zinckernagel, Ole Amund Sveen, Amor Layouni

Benken:

Nikita Haikin, Jens Petter Hauge, Endre Kupen, Morten Konradsen, William Mikalsen, Vegard Leikvoll Moberg, Amadou Konaté

Vi følger kampen DIREKTE fra klokken 18:00.