Slik blir været i helga: –⁠ Det går mot en bedring

Meteorologen kan melde om varmere temperaturer framover.


– I Bodø har bygeværet preget værsituasjonen den siste tiden, men det går mot en bedring, åpner vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Anne Solveig Andersen.

Byen har fått en liten forsmak på våren, med en del sol og bedre vær, samtidig som at det også har vært noe innslag av både regn og snø.

Nå kan meteorologen meddele at det går mot bedre tider værmessig.

Perioder med sol

– Det er en del byger i området, noe som kan ligge over byen første del av fredagen. Derimot er det ikke mye vind, og generelt rolige forhold. På starten av dagen fredag kan det komme noe nedbør i form av regn og sludd, før det gradvis går over til finere vær utover ettermiddagen.

Bygeværet som er ventet fredag kan gi lettere værforhold i mellom nedbøren, men Andersen forteller at i løpet av ettermiddagen og kvelden, vil de verste bygene være borte.

Det bedre været som kommer innover byen fredag kveld, vil ifølge Andersen holde seg stabil til helgen.

– På lørdag vil det for det meste være oppholdsvær, i tillegg til perioder med sol. Det vil også være en del skiftende bris, men som på fredag ikke noe voldsom vind. Slik lørdagen ser ut, lover det bra for helgen.

– Går gradvis oppover

Søndag vil også bære preg av finvær, før været atter en gang skifter utover ettermiddagen.

– Ingenting varer evig. Utpå dagen søndag vil det komme nedbør, hvor mesteparten vil være regn. Nedbøren vil vedvare utover kvelden, før det letter opp igjen i starten av neste uke.

Temperaturen vil i løpet av helgen ligge mellom seks og ni grader. Utover kommende uke kan Andersen meddele at gradestokken kan oppleve et etterlengtet bykst

– Det går gradvis oppover, for det er ikke spesielt varm for tiden. Slik temperaturen er nå vil man jo kjenne solen ta tak om man finner en god krok. Bedre temperaturer kommer, og det går rette veien, sier hun avslutningsvis.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.