Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

«Slik steker du kveite
mens Glimt vinner»

Laget fra klippfiskbyen ble sløyd, vasket av banen, flekket og lagt til tørk. Med andre ord, helt etter oppskriften. Jeg lagde kveite.


Dagens middag ble pannestekt kveite. Jeg mener, når du møter Aalesund borte, så må vi kontre med vår egen favoritt.

La fisken hvile en halvtime på kjøkkenbenken, godt dekket med salt. Like mye salt som det Glimt helte i AFK-såret allerede etter fem minutter.

GULT ER KULT

PS1: Det er greit at du spiller i en klippfiskby, men måten Amidou Diop klipper ned Pellegrino er med grovt overlegg og strengt straffskjerpende. Derfor; gult kort er kult!

0-1!

Hugo Vetlesen var syk og ble erstattet av Morten Konradsen. Som selvfølgelig flikket ballen til mannen bak det grønne skiftet i gule Glimt. Dansken som har scoret i tre kamper på rad. Albert Grønbæk limte ballen nede i hjørnet.

MAGISKE POTETER

Nøkkelen til en vellykket, pannestekt kveite, er gode poteter. Vi går for perlepoteter. Legg bakepapir en en stekform, krydre med salt, chili, chinese five-spice og røkt paprika. Tilsett så mye hvitløk du ønsker og hell over druekjerneolje. Steks i ovnen på 215 grader til alt er crispy.

Like crispy som 0-2, hvor en annen danske, Sørensen finner plass i en død vinkel, legger ballen danske-bløtt tilbake til Vetlesen-vikar Konradsen som vipper den over hele feltet. Der venter Faris Pemi og setter sin første for sesongen.

VÅR VÅR I ÅR

I morges våknet jeg til en yrende vår. Klokken 06:30 var det fuglesang og lukten av nytt liv. Klokken 09:48 var jeg fanget under lilla-svarte skyer og tett snødrev. Med en bil med sommerdekk. Der og da visste jeg at dagens kamp kom til å gå bra. Jeg mener, vi er bønda i fra nord. 

PAUSE.

Glimt leder 2-0. Ålesund leder den gule kort-statistikken med 3-0. 

I det jeg skal begynne å steke kveita i ghee - altså, klarnet smør, så ser jeg at Sandefjord leder 1-0 over RBK på Lerkendal. WTF???

SOLOMARINERT HVALBIFF

Jeg har bodd to år i Sandefjord, riktignok på feil siden av byen, i blokkene på Ringkollen, men dog. Ble jo tross alt litt glad i hvalfangerbyen. Dessuten har jeg en killer oppskrift på Solo-marinert hvalbiff. Den tar vi når Glimt møter Sandefjord.

Klarnet smør? Dette er smør hvor melkepartiklene er fjernet slik at det tåler høyere temperatur.

DET LILLE EKSTRA

Så er det alltid godt med noe ekstra. Hos Glimt er det Patrick Berg som serverer en rolig ball som Pellegrino (hvem andre?) sender inn i fiske-nota. Her hos meg lager vi en kjapp og frisk - asiatisk-inspirert - salat.

Finkuttet isbergsalat blandes med: fersk, revet ingefær, Hellmanns majones, limesaft, litt salt og to-tre dråper med mørk lønnesirup. Magisk!

Kort melding fra NTB på tampen av kampen:

«Alle unntatt reservekeeper Faye Lund og en småskadet Runar Espejord har fått komme innpå fra Glimt-benken. Fint det når de først har tatt turen fra nord».

Det er her og nå vi kan åpne en temperert italiener og legge fisken på tallerkenen. Lukte på vinen og lytte til den salige følelsen av destillert lykke.

Førr evig!

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.