Kasper Junker har scoret to for Glimt. Foto: Per-Inge Johnsen

Junker ble helten - Glimt tok nok en tre-poenger

Skrevet av Sindre Kolberg, Vebjørn Røed
25.10.2020 19:16 - OPPDATERT 26.10.2020 06:02

Vi fulgte oppgjøret mot Mjøndalen.

Og der sier dommeren at nok er nok! Glimt fikk revansje, og tar med seg nok en tre-poenger. Det var ikke noe overkjøring hjemmelaget hadde over bunnlaget, og Mjøndalen hadde muligheter til å utligne ved flere anledninger. Det gjorde de dog ikke, og da bli Kasper Junker helten med to scoringer. Vi takker for følge, god kveld!

Slutt

90+2. min: Hugo Vetlesen med en nydelig ball i retning Moberg. Mister dog balansen, og Mjøndalen overtar.

90. min: Det legges til fem minutter.

90. min: Moberg kommer inn for Victor Boniface på tampen. Det samme gjør Runar Hauge for Ola Solbakken.

85. min: Nok en gang skaffer Mjøndalen seg et billig frispark til voldsom frustrasjon for de 600 tilskuerne.

82. min: Så går Konradsen ut til fordel for Hugo Vetlesen! Blir spennende å se hva denne spilleren kan bidra med.

80. min: Denne gangen er det Konradsen som legger seg ned med krampe. Tydelig at dagens kamp i vær og vind tar på.

75. min: Så bli Haikin liggende igjen! Mjøndalen legger inn fra venstre, men der er Haikin nede og avverger. Derimot kommer en brunkledd spiller og dunker foten rett i hode på keeperen. Ser dog ut som at han kommer seg.

72. min: Så er Glimt nære igjen! Header rett på keeper!

[annonse]
72. min: Godt forsøk av Berg, men ballen går like over.

71. min: Så får Glimt frispark i god skuddposisjon. Berg og Junker gjør seg klar.

70. min: Så ser det faktisk ut som at keeper Haikin(!) får krampe etter 70 minutter. Det er sjelden kost, men det ser reelt ut.

67. min: MÅÅÅÅL! Kasper Junker dobler ledelsen for Glimt! Høibråten jakter en lang ball fra Haikin, men npr ikke fram. Det gjør derimot Kasper Junker, som runder keeper før han skyter i det åpne målet. 2-0!

66. min: Mjøndalen fyrer fra distanse, men Haikin er med på notene.

62. min: Junker og Glimt skaffer hjørnespark. Godt slått, men ballen går ut via en Mjøndalen spiller.

61. min: Saltnes drar lekkert av en motspiller, før han slår videre til Boniface, forsøker skuddfoten, men nok en gang går ballen til himmels.

59. min: Så scorer Mjøndalen! Presser på, og får ballen til slutt i mål, men linjedommeren avblåser for offside. Der er Glimt heldige!

57. min: Så kommer Solbakken gjennom! Fra skrått hold skyter han, men keeper redder mesterlig. Så prøver Saltnes seg, men Mjøndalen avverger til corner i siste liten!

55. min: Mjøndalen får hjørnespark. Den er godt slått, men ballen går over mål.

53. min: Saltnes skyter langt over mål.

51. min: Høibråten lager et unødvendig frispark i god innleggsposisjon. Påfølgende skudd går langt over.

47. min: Patrik Berg tester skuddfoten. Skyter ballen nesten over(!) stadion.

46. min: Glimt med avsparket - i medvind!

Og der blåser dommeren av for første omgang! Glimt startet sterkt, og selv i sterk motvind tok de initiativet. Det betalte seg ved et svær forvirrende frispark på et hjørnespark. Det ser i midlertidig ut som at Høibråten blir felt inne i feltet. Den satt Junker kontant i kassa. Utover omgangen kom derimot Mjøndalen mer og mer. Ved flere anledninger hadde bortelaget mulighet til å utligne, men det står fortsatt 1-1. Vi er snart tilbake med andre omgang!

45. min: Det er lagt til 1 minutt tilleggstid.

40. min: Så er Haikin på ordentlig bærtur! Mjøndalen kommer på nytt igjennom forsvaret, men keeper er tidlig ute for å avverge. Han stopper dog opp midtveis og blir usikker. Mjøndalen kan bare treffe målet for å score, men Lode står i veien. Det er tydelig at vinden preger kampen i stor grad!

38. min: Haikin prøver febrilsk å finne medspillere å slå til. Ender med å slå den ut av banen i retning Bjørkan.

35. min: Boniface lager frispark til voldsom pipekonsert fra tribunen. Den var billig!

33. min: Og så kommer Mjøndalen framover. Noen tilfeldigheter gjør at den ender hos Liseth, som kommer alene mot Haikin. Keeperen viser seg dog fram med en enorm redning!

[annonse]
31. min: Bjørkan setter på turboen, og da blir det farlig! Drar seg gjennom Mjøndalen-forsvaret som kniv i varmt smør, før han legger inn. Desverre får ingen Glimt-spillere en tå på den, for da hadde det blitt mål!

28. min: Mjøndalen skaffer nok et frispark i god innleggsposisjon. Godt slått, men Glimt avverger til hjørnespark. Ballen ender hos keeper.

25. min: Junker kommer for sent inn i en takling. Får gult kort i fortjeneste.

22. min: Glimt fortsetter å presse på for ny scoring. Sampsted lurer en Mjøndalen-spiller trill rundt, før han blir taklet stygt. Frispark i god innleggsposisjon, men frisparket er svakt.

15. min: MÅL! Kasper Junker setter ballen to ganger i mål! Første straffe er knallsikker, men tre(!) glimtspillere løper for tidlig inn i boksen. Da dømmer dommer ny straffe, men Junker er sikker igjen. 1-0!

14. min: STRAFFE TIL GLIMT! Høibråten blir revet overende i straffefeltet. Det er ikke mange som forstår hva som skjer når dommeren blåser i fløyta, men straffe er det!

8. min: Kasper Junker prøver seg fra distanse. Får et herlig treff, men ballen stopper opp i den voldsomme vinden. Synd det, for den hadde god retning!

3. min: Det slås langt mot Boniface, som igjen viser sin enorme styrke. Slår ut til Solbakken, som legger inn. Får ikke nok kraft bak ballen, Saltnes, og ballen går til keeper.

2. min: Mjøndalen får frispark fra midtbanen. Spiller med voldsom medvind, Mjøndalen. Ballen går helt inn til keeper Nikita Haikin.

1. min: Boniface med avsparket, og Glimt går hardt ut fra start!

Lagene entrer banen til et velkjente fyrverkeri som setter forventningene på plass før dagens oppgjør i kjent Bodø-vær. Vi er straks klare for avspark!

Før kampen

Bodø/Glimt må reise kjerringa etter det sviende 2-4-nederlaget mot Molde sist helg. I kveld kommer Mjøndalen på besøk til Aspmyra.

Kjetil Knutsen gjør flere endringer på laget fra sist kamp. Marius Lode er tilbake etter sitt karantenefravær, mens Vegard Leikvoll Moberg gir plassen til Morten Ågnes Konradsen på midtbanen. Victor Boniface tar også plass på kant i stedet for Sebastian Tounekti.

Verdt å merke seg er også at nykommer Hugo Vetlesen er med i sin første kamptropp for Glimt. Han sitter på benken fra start. På den negative siden er både Brede Moe, Philip Zinckernagel og Sondre Brunstad Fet med skader.

Her er kveldens lag:

Nikita Haikin; Alfons Sampsted, Marius Lode, Marius Høibråten, Fredrik André Bjørkan; Morten Ågnes Konradsen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes; Kasper Junker, Victor Boniface, Ola Solbakken