Nå starter Robert Helgesen (62) og Kristin «Kikki» Helgesen Gundersen (56) enda en sportsbutikk i Bodø sentrum. Jørgen Andreassen (28) i midten. Foto: privat

Snart åpner det en ny butikk i sentrum: –⁠ Vi kan med sikkerhet si at Bodø sentrum har stort potensial

Torsdag 31. mars åpner Robert Helgesen (62) og Kristin «Kikki» Helgesen Gundersen (56) en ny Bergans Store i Sjøgata i Bodø.


 – Vi har vært i sentrum i snart 10 år, og vi har hatt en veldig positiv utvikling med våre butikker, sier ekteparet i en pressemelding. 
 
Fra før driver Kikki og Robert allerede tre sportsbutikker i Bodø. Sport1 Bodø Sentrum og Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Sjøgata, i tillegg til Sport1 Sportshuset ved Gamle Riksvei.

Morselskapet har også to sportsbutikker i Trondheim.
 
– Det er særlig i sentrum vi har sett en veldig positiv utvikling, spesielt i månedene juni, juli og august, men også resten av året, forteller Robert.

Utvider

Derfor utvider nå ekteparet og åpner konseptbutikken Bergans Shop tilknyttet de to andre sportsbutikkene i Sjøgata.

– Bergans-avdelingen vil ha en tydelig profil med bredde i Bergans kolleksjon. Dette er en utvikling vi har sett i bransjen for de sterke merkevarene, sier Kikki.

Derfor satser de

Både Kikki og Robert mener det er spennende med boligvekst sentrum, at det har blitt mer liv i gatene og at folk bruker tilbudene som finnes utenfor stuedøra.
 
– De som flytter til sentrum bruker sentrum, noe som er helt tydelig. I tillegg har vi flere hoteller, og folk kommer gjerne fra distriktene og inn til Bodø for å både shoppe og oppleve bylivet. Så har vi turistene. De reiser ikke bare igjennom til andre destinasjoner, men blir her i flere dager for å oppleve Bodø, forteller Robert.
 
Han mener Bodø er på tur opp med tanke på helårsturismen, også takket være flere sengeplasser og gode weekendtilbud.   
 
– Vi møter både engelskmenn, italienere og andre europeere gjennom hele året. De kommer hit for både matopplevelser, naturopplevelser, shopping og hotellopplevelser, sier Kikki.
 
Hun forteller at de ansatte i sportsbutikkene er rene turistinformasjonen sommerstid.
 
– Vi møter de som kommer til byen og ser de som bruker byen. Og vi kan med sikkerhet si at Bodø sentrum har stort potensial. Det er derfor vi satser videre, sier Kikki.

Saken forsetter under lenka.

Mener interessen i sentrum er stor

Direktør, Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling forteller at interessen for lokaler i sentrum er stor.
 
– Snart kommer den nye Sjøgata, Hundholmen plass skal rustes opp og havnepromenaden blir helhetlig. Hadde vi hatt flere lokaler på første etasje-nivå for utleie, så hadde vi leid ut disse. Etter vår mening vil det komme en vekst i Bodø sentrum i årene som kommer, sier Pedersen.
 
Og akkurat dette gleder ekteparet Helgesen. For det å drive sportsbutikker er både en livsstil og en lidenskap.
 
– Det er utrolig artig drive butikker som folk ønsker å besøke. Vi er veldig glade i denne bransjen og det er i butikkene utviklingen skjer, ikke på nettet. Vi tror tydelige butikker med fagkompetanse har fremtiden på sin side, sier Robert, som har vært i bransjen siden 1976.
 
– Drivkraften er å se bransjen i morgen og skape gode møter med folk som kommer innom, smiler ekteparet.
 

 
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.