Det blir pepperkakeby i år også. Rachel E. Antonsen

Snart åpner Pepperkakebyen igjen – har fått stor gave fra sparebanken

Skrevet av Pressemelding
20.11.2019 13:37 - OPPDATERT 20.11.2019 14:40

150 små hus trenger sårt kjærlighet fra barnehender.

Pepperkakebyen i Bodø åpner snart dørene.

I år satser man på enda flere flotte og morsomme bygg.


TRADISJON

– Pepperkakebyen er jo så smått begynt å bli en tradisjon for mange i Bodø og i år feirer byen hele fem år!

Det skriver borgermester for pepperkakebyen, Bjarne Mosås, i en pressemelding.

– Pepperkakebyen skal være inkluderende og gi alle mulighet til å bidra med sine byggverk. Mange velger å lage sitt eget bygg hjemme på kjøkkenet eller i f.eks barnehagen.

Bodø Bakeri har i alle år tilbudt bedrifter muligheten til å besøke bakeriet og lage sine kreasjoner og byens signalbygg der. I år har samfunnsløftet til Sparebank 1 Nord Norge gitt hele 85 000,- til årets pepperkakeby.

– Dette gjør at vi i år også kan tilby andre grupper muligheten til å lage pepperkakehus og ha en sosial aktivitet sammen med andre. Pepperkakebyen har ett totalt budsjett på nærmere 500 000,- kroner pr år. Veldig mye av dette er dugnadsarbeid fra de ansatte på bakeriet, sier Mosås.

FLERE KVELDER

[annonse]
Med årets bidrag fra Sparebank 1 Nord-Norge har man kunnet tilby bakekvelder sammen med ulike barne- og ungdomsgrupper. Normalt ville man aldri gjort dette
uten et tilbud fra Bodø Bakeri og pepperkakebyen. Ulike lag og foreninger, samt skoleklasser og ungdomsgrupperinger, har allerede benyttet seg av dette tilbudet.

– I morgen torsdag er det duket for pepperkakehus pynting på TUR kafe / Stormen bibliotek klokken 17:30. Der er alle barn som ønsker å sette sitt preg på pepperkakebyen velkomne. Vi stiller med ferdig monterte pepperkakehus som trenger litt pynt og omsorg for å blir standsmessige. På grunn av støtten fra samfunnsløftet er også dette arrangementet åpent og gratis for alle, sier Mosås.

Man har over 150 små hus som trenger til sårt tiltrengt kjærlighet fra barnehender.

– Det er fortsatt mulig for ulike grupper å melde seg på pepperkakehusbaking hos Bodø Bakeri. Det er bare å ta kontakt med oss om dere ønsker å delta, sier Mosås.

Pepperkakebyen åpner i Stormen Bibliotek / TUR kafe søndag 1 desember. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.