MS Artania ligger til høyre på dette bildet fra august 2019. Foto: Arkiv

Snart er det ventet storfint besøk til Bodø

Torsdag 8.juni får Bodø besøk av Artania fra det tyske rederiet Phoenix Reisen.


Skipet har en maks kapasitet på 1200 passasjerer og er så og si fullbooket. Det er i hovedsak tyske gjester om bord. Skipet legger til ved Terminalkaien, med ankomst klokken 14.00. Avgang er klokken 21.00.

Gjestene fra MS Artania har meldt seg på ulike utflukter i og rundt Bodø. De skal til Saltstraumen både med rib og med buss, på ørnesafari, på kystvandring, på Norsk Luftfartsmuseum, på byvandring og på panoramatur. 

Fakta om M/S Artania

  • Rederi: AIDA Cruises.
  • Byggeår: 1984.
  • Bruttotonn : 44. 348 tonn.
  • Lengde: 231 meter.
  • Toppfart: 22 knop.
  • Kapasitet passasjerer: 1200 passasjerer.
  • Antall passasjerer om bord: 1200 passasjerer. 

Tidligere knyttet flere coronadødsfall til skipet 

MS Artania, tidligere kalt MS «Royal Princess» og MS «Artemis», er et cruiseskip som eies og driftes av P&O Cruises. Det ble bygget i Wärtsilä i Helsingfors i Finland.

I mars 2020 lå skipet til ankers ved kysten av Australia. Det ble meldt om syv bekreftede tilfeller av coronavirus om bord. Skipet, som verken hadde australiere blant mannskap eller besetning, måtte ligge utenfor kysten.

46 passasjerer med covid-symptomer ble tatt i land for å bringes til sykehuset i Perth, Joondalup Health Campus. De fleste av de 850 passasjerene ble fløyet hjem fra Perth, til Tyskland, senere samme mars.

NRK omtalte også skipet, da det hadde norsk kaptein i denne perioden. 

Den 7. april hadde to passasjerer fra «Artania» dødd av covid-19 på Joondalup private hospital. 17. april døde et besetningsmedlem fra skipet på Royal Perth Hospital. Den 23. april ble det meldt at en passasjer hadde dødd på Sir. Charles Gairdner Hospital i Perth.

Utbruddet krevde fire liv i Australia og minst 81 bekreftede tilfeller ble knyttet til skipet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

næringsliv