Snøen er allerede på plass i Bodø, som her ved Åselistraumen. Foto: Statens vegvesen

Snøen er allerede på plass, og nå synker snart temperaturen igjen

Skrevet av Espen Bless Stenberg
05.04.2021 10:38

Vi hadde noen fine dager med mye snøsmelting før påske. Så snudde det totalt.

De siste dagene har det kommet en god del nedbør. I starten av påsken kom det først som regn og sludd, før det de siste dagene nå har kommet som snø. Det er igjen hvitt på bakken, og brøytebilene er tilbake på riksveien. 

– Dere har vel merket nordavinden i Bodø de siste dagene? Det er litt plussgrader nå på mandag, men det kommer til å synke utover uka, sier vakthavende meteorolog Ina Ynnesdal i Storm Geo til Bodø Nu. 

Fram mot torsdag og fredag kan man gjerne si at vinteren har gjort et lite comeback. Det vil fortsette med sludd og snø fram mot helga.

– Dere har egentlig ikke så mye vår i vente, sier Ynnesdal, før hun skyter inn:

– Eller, våren byr jo egentlig på en del skiftende vær. Det er en god miks, sier hun, og kommer med en liten trøst til oss i Bodø.

– Vi våknet opp her i Bergen til 10-15 centimeter med snø, så vi kjenner litt på det vi også.

Men helt mørkt er det ikke. I langtidsprognosen til Storm Geo er det mye som tyder på at det kan bli et lyspunkt til helga. 

– Det letter litt opp lørdag og søndag, og det kan derfor bli en del sol innimellom. Noe som kan gi en liten forsmak på vår, avslutter Ynnesdal. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.