Foto: Roar Wiik

Sol og skyfritt høstvær - men spenn fast løse gjenstander for nå kommer vinden

Vi står foran en uke med skyfrihimmel og fint vær i Bodø. – En enkel og ensformig værvarsel denne uka, sier meteorologen.


 – Det ser veldig, veldig bra ut. Her snakker vi østavind for bodøværingene. Lenge, kanskje hele uka. Med østavind vet de fleste som bor i Bodø, og som er opptatt av vær og spesielt de som arbeider på havet, at østavind er en godværsretning, innleder Olav Erikstad, vakthavende meteorolog i Storm Geo. 

Dog fører østavinden med seg masse vind til Bodø og omegn. Det på grunn av dalen som går ned fra fjellene.

– Grunnen til at østavinden nå kommer til Bodø er grunnet et lavtrykk som går inn i Sør-Norge og Nordsjøen. Vinden blåses rundt lavtrykket, i retning mot klokka. Nordsjøen blir senter av klokka, også vil vinden blåse mot klokka, og da får du rett og slett vind fra øst i Bodø. Der er det bare fjell som vinden må blåse over først, og da blir skyene borte og det blir tørr og pen luft som kommer til dere. Den vil dog være litt kastefull, siden den ruller som en snøball nedover lufta, forklarer Erikstad. 

– Selv om temperaturene ikke blir så veldig lave. Kan vinden oppleves som ganske sterk og kastefull på grunn av den kalde lufta som kommer, legger han til. 

De sterke vindekastene må vi regne med hele uka, ifølge meteorologen. 

– Vi regner også med at det holder seg med pent vær, i den forstand at det er sol og bare noen få skyer. 

Temperaturene vil holde seg på rundt ti-tolv grader i starten av uka, til at det ender opp rett under ti grader mot slutten av uka. 

– Men det er ikke mye forskjell i temperaturen. Det er en sakte, men sikker dreining mot vinter. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.