Foto: Christoffer Andersen / NTB

«Sola hang lavt over solbyen i kveld. På sidelinja sto en Kjetil Knutsen med solbriller og minnet mest om en rocke-legende»

I dag spilte Glimt så strålende at Knutsen måtte bruke solbriller Da dommeren blåste for full tid, hørte jeg en gammel sang som banket på ruta: «Sol ute, sol inne. Sol i hjertet. Sol i sinnet. Sol, bare sol».


Dette er en kommentar, som gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jens Book-Jenssen, var det ikke?

Tett fulgt av:

“The Future's So Bright, I Gotta Wear Shades”

Og det var i hvert fall Timbuk 3.

Beklager, nok av digresjoner:

I dag ble Bodø nesten Norges svar på Venezia, hvor regnet flommet gjennom gatene. Men hva gjør det når Glimt skaper evig solskinn i sør.

VPS er en forkortelse for Verdipapirsentralen. I Bodø står VPS for Vetlesen, Pellegrino og Salvesen. Som også er en sentral verdi for et lag som aldri slutte å imponere.

Det er to kamper i uka. Det er en konstant påkjenning, hardt press og skyhøye forventninger. Det er da Glimt skinner som mest. Det er da de helgule skaper sin versjon av en rockeklassiker; «Grace under pressure». Det tiende albumet til canadiske Rush. En udødelig plate. Og vi har et udødelig lag.

Denne kampen ble en fortsettelse på der vi slapp. En slags Sesong 2, Episode 3. Hvor Vetlesen denne gangen fikk VG’s reporter på live-sendingen til å komme med følgende ordspill: Tuppen og Lillemål. For Vetlesen tupper ballen i mål, dog via en blått Sarpborgs-kne.

1-0!

Da blir det liksom helt naturlig at Pellegrino på tampen av første omgang sørger for sitt 16. mål i sin 16. kamp denne sesongen. Only sixteen!

I en by som ble etablert fordi Olav den Hellige ikke kom seg forbi Sarpefossen i 10016, så gikk solen ned i dag. Nå i kraft av en Mvuka som har byttet ut cha-cha-cha med sprint. Og som klarer å legge ballen tilbake i feltet selv om han strengt tatt henger i lufta på vei inn mot vertenes reklameplakater. For en reklame for god fotball! Og der kommer Salvesen med sin venstrefot.

3-0!

VPS.

«Sola hang lavt over solbyen i kveld. På sidelinja sto en Kjetil Knutsen med solbriller og minnet mest om en rocke-legende. Et fotballens svar på Nick Cave»
En legende som tilfreds kan registrere at Pellegrino ikke stopper på 16, men setter inn nummer 17.

Hvilket også førte til at Pellegrino ødela et godt tittelpoeng. Det vil si, hvis du husker det gamle uttrykket «Trøkk 16». Som betyr en ordentlig smell. Et uttrykk som stammer fra den gangen boktrykkeriene brukte håndpresse. Når man trykte store flater (16 sider i oktavformat) krevdes et ekstra kraftig trykk.
Dette uttrykket er rundt 200 år gammelt. Dagens Glimt er et lag for fremtiden. Sånn sett passer dette som hånd i hanske, for å bruke en utslitt klisjé.

FOTNOTE:
Jeg hadde fryktet denne kampen. Sarpsborg borte har aldri vært en enkel oppgave. I kveld ble det intens glede ved Glommas bredder.

FØRR EVIG!

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.