Foto: Vegard Løknes

Dyster melding fra meteorologen: – Det blir dessverre ikke noe særlig sommer enda

Det som for mange er årets første ferieuke blir ikke preget av solsteik, bading og utepils.

 – Mandag er det for det meste oppholdsvær, med sørvestlig bris og skyer. Det kan hende det kommer litt sol i løpet av kvelden, men det blir ikke spesielt pent, forteller vakthavende meteorolog ved StormGeo, Martin Pecnjak. 

Temperaturen blir heller ikke noe å skryte av, og vil i følge meteorologen ligge på rundt 10 grader. Det eneste lyspunktet er at det meste man vil få av vind er en sørvestlig bris. 

Regn, hele dagen

Tirsdag blir ikke situasjonen noe bedre, heller det stikk motsatte. 

– Tirsdag kommer det regn, hele dagen. Det kommer nok ikke til å være store mengder, men det kommer en front som treffer kysten av nesten hele Norge, og det vil man merke på nedbøren i Bodø. 

Vindsituasjonen blir lik i styrke, men retningen endrer seg litt da den tirsdag kommer fra vestlig, eller nordvestlig retning. 

Onsdag blir det en liten bedring igjen, ifølge meteorologen.  

– Onsdag kommer oppholdsværet tilbake. I løpet av dagen vil det bli litt og litt mer skyet, men det vil ikke bli mer enn et lett skydekke, forteller han. 

Ingen sommer enda

Onsdag kveld snur det igjen, og regnet melder igjen sin adkomst. 

– Fra kvelden kommer det en ny runde regn, som vil vare gjennom natten og inn i torsdag. Det vil vare gjennom hele dagen. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Det er fortsatt ikke snakk om store mengder, men Pecnjak forteller at det igjen kommer en ny front innover kysten, som vil sørge for at det blir en våt dag. 

Temperaturen vil ligge på rundt det samme hele uken, og man kan nok ikke forvente noe mer enn rundt 10 grader noen av dagene. At det er sommerferie for mange er altså ikke noe man merker på været. 

– Det blir dessverre ikke noe særlig sommer enda, avslutter meteorologen. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.