Sondre Justad er headlineren til Blåfrostfestival 2023. Her opptrer han hun Parkenfestivalen 2022. Foto:Per-Inge Johnsen

Sondre hadde planlagt en lang pause fra Bodø - så ringte Øivind. Nå kommer han til Blåfrost

Øivind har holdt på hemmeligheten lenge. Nå kan han endelig røpe at Sondre Justad kommer til Blåfrostfestivalen.


– Den aller siste kvelden på hans helt utsolgte Norges-turné har vært hemmelig i flere måneder. Men nå er det endelig offisielt: Sondre Justad avslutter Blåfrost i Bodø med en svært eksklusiv konsert i Svømmehallen. 

Det opplyser Blåfrostfestivalen i ei pressemelding. 

Sondre Justad og hans team legger nemlig ikke skjul på at denne konserten, den skulle egentlig aldri skje. Etter den uforglemmelige konserten under årets Parkenfestivalen ble det bestemt at Justad skulle ha en lang, lang pause fra Bodø.  

Les også: «Godlåtene kommer på rekke og rad»

– Men så var det dette sterke båndet til Blåfrost, da, sier Sondre Justad med et smil.  

Da vinterens turné ble lansert før jul, uten Bodø på plakaten, kokte det i kommentarfeltene. Hvorfor ble «hjembyen» Bodø utelatt?  

Men noen i kulissene visste... 

– Jeg tror aldri jeg har holdt på en så hyggelig hemmelighet, så lenge, ler festivalsjef Øivind Holthe – som i «evigheter» har måttet vente på grønt lys til å lansere Sondre Justad til Blåfrost i Bodø.

Les også: De første artistene er klare - Arif til Bodø

Kun 200 billetter igjen 

Samtidig som nyheten nå slippes, har festivalen åpnet opp salget av de siste 200 billettene. Disse billettene ble holdt igjen da festivalen lanserte det øvrige programmet i november. De første 900 billettene ble revet vekk på en time, og med Sondre Justad ute av sekken både håper og tror festivalsjefen at også de siste 200 billettene vil forsvinne til takknemlige fans, i god tid før dørene åpner i februar.

Blåfrost arrangeres i Bodø 17. og 18. februar i Bodø, med konserter på en rekke utesteder og scener i byen.

For suksessen til Sondre Justad virker å være helt grenseløs. Etter å ha levert et knippe spektakulære festivalkonserter i sommer solgte lofotingen ut Oslo Spektrum, ikke bare én, men to ganger i november. Og når han denne helgen starter norgesturnéen, ja så er samtlige billetter og konsertscener utsolgt – allerede før første stopp.  

– Det blir en kveld for historiebøkene

Men; så var det altså likevel én hemmelig dato som ikke var lansert.  

Den aller siste kvelden på turneen: Lørdag 18. februar, i Svømmehallen Scene under Blåfrost. En kveld som ikke bare byr på Justad, men som også har det bergenske stjerneskuddet Hedda Mae, og ikke minst brennaktuelle Arif på samme scene – samme kveld!    

– Det blir en kveld for historiebøkene, på så mange måter, sier Holthe og lover en opplevelse av de sjelden i Svømmehallen.  

Festivalsjefen legger ikke skjul på at året avslutningskonsert blir emosjonell, ikke bare for Blåfrost – som i år arrangeres på bortebane etter å ha blitt stengt ute fra Slipen Scene, men også for Sondre Justad, som for aller første gang skal løfte taket på Bodøs nye, store konsertscene.  

– Første gang vi booket Sondre til Blåfrost var etter å ha hørt en demoversjon av «Nu Har du Mæ» tidlig i 2014. Det var kjærlighet ved første booking, og siden da har vi heiet hverandre fram. At Sondre nå gjør oss den ære og avslutter turneen sin på Blåfrost, etter et uhyre krevende år for festivalen, det er vi stolte og veldig takknemlige for, sier Øivind Holthe.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kultur Blåfrost