Sondre Justad, her fra konserten hans i Bodø Spektrum tidligere i år.

Sondre: – Jeg tror jeg kunne blitt rusavhengig

Skrevet av Sindre Kolberg
10.10.2018 08:22 - OPPDATERT 10.10.2018 10:21

Den folkekjære artisten snakker ut i et intervju med Kirkens Bymisjon.

21. oktober går årets TV-aksjon av stabelen. I år er det Kirkens Bymisjon som får inntektene fra aksjonen, og pengene skal gå til å skape et varmere og mer inkluderende samfunn hvor forskjellene mellom folk skal bli mindre.

I den anledning har lofotingen Sondre Justad, en av landets aller mest suksessrike artister de siste årene, sagt seg villig til å bidra til NRKs TV-sending fra aksjonen.

Han har også gjort et intervju med Kirkens Bymisjon hvor han rett ut forteller at han selv tror han kunne fått problemer med rus i ungdommen, om han ikke hadde fått lov til å leve ut den personen han faktisk er.

– Jeg tror veldig mange rusavhengige er kunstnere i bunn og grunn, sier han. Men i motsetning til ham selv tror han imidlertid at mange aldri ble sett som det da de da var små.

Justad forteller også at moren til Justads bestekompis, Anne Line, var leder for Bymisjonens kafé i Bodø. Det gjorde at han en rekke ganger kom innom for å møte de som benyttet seg av tilbudet. Det gjorde inntrykk.

– Jeg hadde noen veldig fine møter på kafeen der. Vi kunne sette oss i sirkler med stoler der og jeg hadde med gitar og skulle spille egne sanger, sier Justad i intervjuet. Og fortsetter:

– Kirkens Bymisjon har en evne til å se mennesker, uten å forhåndsdømme noen. Men å være åpen for at vi er forskjellige og står i forskjellige situasjoner med ulike utgangspunkt.

Han forteller også om den mye omtalte sekvensen på "Lindmo", hvor han, i beste sendetid, sa følgende:


– Jeg tror ikke det trenger å være mann eller dame for min del. Det kan gå bra med begge deler.

Utsagnet skapte overskrifter i medier landet over, og titler som "Justad står frem som bifil" var en gjenganger. Det syntes ikke hovedpersonen selv all verdens om. Eller som han selv sa det i det samme talkshowet:

– Det er så mange nyanser vi går glipp av fordi vi er så gode på å sette ting i system.

Les hele intervjuet med Sondre Justad her.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.