ZigZag kommer fra Zambia og hadde en stor kunstutstilling under Kulturnatt 2021. Foto: Eivind Skau

Sover bare to timer i døgnet: – De ga meg motivasjon til å levere

I anledning Kulturnatt 2021 hadde kunstneren ZigZag stilt ut flere av sine nye verk på Maloca café i sentrum.

Se bildeserie nederst i saken.

ZigZag er 35 år og kommer fra Zambia, og har bodd i byen i 7 år. Etter å ha slitt med å få vist fram kunsten sin ble han kontaktet av Pål Hansen som er daglig leder for Maloca café som ligger i Bodø sentrum.

Begynte i party-telt

– Det har vært lite interesse for maleriene mine, og det var vanskelig å få innpass i begynnelsen. Jeg begynte med et party-telt i hagen hvor jeg stilte ut og solgte kunsten min.

Til daglig jobber han på Tverlandet helsestasjon som renholdsarbeider, og forteller at han henter inspirasjon når han jobber alene og lar tankene råde fritt.

– Etter at Maloca tok kontakt med meg og ønsket å hjelpe meg med å løfte frem kunsten min ga det meg ny motivasjon. Så alle bildene du ser her er laget spesielt for denne plassen. Vi ble enige om at vi kan bytte ut litt av kunsten omtrent hver måned, så får vi se hva som selger.

Saken fortsetter under bildet.

Passe størrelse

De ulike motivene går for alt mellom 500-50,000 kroner.

– Noen av de store maleriene ligger det mye arbeid bak, og jeg sover sjelden mer enn to timer i døgnet. Så har jeg noen dager der jeg henter meg inn igjen. Men jeg trives med det, og jeg trives utrolig godt her nord. Det er en passe størrelse på byen og det er ekstra morsomt å bo her når det er kvelder som i dag, avslutter han.

 

Bildeserie
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.