Slik ser litt av det nye rådhuset i Bodø ut. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Spektakulært kunstverk pryder veggen i det nye rådhuset

Skrevet av Pressemelding
13.05.2019 16:01 - OPPDATERT 13.05.2019 19:32

Her henger kontormøblene på veggen.

I fjor ble det gjennomført en konkurranse for utsmykningsoppdraget i det nye rådhuset, der fem kunstnere leverte prosjektforslag, som ble vurdert av Bodø kommunes kunstutvalg. De landet til slutt på to vinnere; Rune Johansen og Per Kristian Nygård.
 
Nå er sistnevntes kunstprosjekt «Dikt til byråkratiet», satt opp.
 
34 MØBLER

Kunstverket består av til sammen 34 spesialproduserte møbler som er satt opp vertikalt oppover veggen i Folkeforumet i det nye rådhuset.
 
– Vi kom til Bodø torsdag 2. mai, og vi er tre stykker som siden da har jobbet 10-11 timer hver dag med monteringen, sier Per Kristian Nygård.
 
Med seg til å henge opp kunstprosjektet har Nygård hatt sin kjæreste Line Anda Dalmar, som er billedkunster, samt kunstnerkollega Stefan Schrøder.
 
– Jeg hadde ikke klart dette uten deres hjelp, sier Nygård og sier at det har vært en krevende jobb å montere kunstverket.
 
– Det har vært vanskelig å jobbe i høyden, og jeg har jo litt respekt for høyder. Nå er jeg lettet og glad for at vi er i mål, sier Nygård og vektlegger at kunstverket henger trygt på veggen og at de spesialproduserte møblene er svært godt festet.

"DIKT TIL BYRÅKRATIET

Kunstverket har tittelen «Dikt til byråkratiet», og kunstneren sier selv det er tatt utgangspunkt i det åpne kontorlandskapet i det nye rådhuset, og at kontorarbeid og byråkrati er en sentral del av et rådhus.
 
– Jeg har selv aldri jobbet på kontor, men jeg husker godt at både min bestefar og far hadde kontor og hvordan det var å være på besøk der. Det var bare en lek for meg, sier Per Kristian Nygård og fortsetter:
 
– Dette prosjektet skal være en annerledes tilnærming til arbeidsplassen. Jeg synes det ble fint.

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Per-Inge Johnsen/ Bodø kommune
 
FOTO OG BJELKE 

Dette er altså det ene av to kunstverk som kunstutvalget valgte ut som vinnerprosjekter i konkurransen for utsmykningsoppdraget i det nye rådhuset.
 
Det andre kunstverket består av et fotografi tatt av Rune Johansen, med et tilhørende objekt.
 
Fotografiet heter «Far i gammelfjøsen» (1984) og viser kunstnerens farfar som sitter i sitt verksted på Engeløya i Nordland. Objektet som følger med er en bjelke fra fjøsen med påspikrete brus- og ølkorker.

Per Kristian Nygård og kjæresten Line Anda Dalmar foran «Dikt til byråkratiet». Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.