Stolpejakten har tatt helt av. Leif Magne Eggestad sier det er utrolig hvor aktive folk er. Foto: Sondre Skjelvik

Sporten er populær i Bodø – nå utvides den til nye områder

Skrevet av Sindre Kolberg
23.07.2020 13:03

Over 5000 personer har deltatt så langt.

Bodø og omegn IF orientering har nå plassert ut 126 stolper i Bodø kommune.

I tillegg til stolpene i sentrum, Bodøsjøen og på Mørkved, er dette lavterskeltilbudet nå tilgjengelig på Tverlandet, i Løpsmarka og på Kjerringøy.

Også i Langåsen/Maskinisten og på Låter er det mulig å jakte stolper.

Over 5000 registrerte brukere har hittil deltatt i stolpejakten som er et gratis 24/7-tilbud for alle, både unge og eldre, og en populær uteaktivitet for de fastboende og feriefolk.

– O-gruppa registrerer at mange barn og ungdommer deltar i stolpejakten, til fots eller på sykkel, og at eldre synes tilbudet gir mulighet for målrettede turer i nærmiljøet. Stolpene kan besøkes flere ganger. En oppnår poeng for hvert besøk, noen som er en ekstra motivasjonsfaktor for mange, heter det i en pressemelding fra B&OI Orientering.

Stolpejakten, og klubbens tur-orientering, gir gode naturopplevelser og mulighet til å bli kjent på nye steder og i nye bydeler. Mange av stolpene er plassert ved utsiktspunkt og ved kjente kulturminner.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.