Bodø/Glimt kriget seg til ett poeng mot bunnrival Stabæk. Foto: Per-Inge Johnsen.

Glimt kjempet seg til poeng på Nadderud

Skrevet av Egil Rogstad
10.06.2018 19:48 - OPPDATERT 11.06.2018 07:41

I en sjansefattig og jevn kamp fikk Glimt med seg et viktig poeng mot bunnrival Stabæk.

Stabæk - Bodø/Glimt 0-0

Bodø/Glimt holdt nullen for andre kamp på rad da gultrøyene fikk med seg 0-0 mot bunnrival Stabæk. 

Glimt har ikke vunnet på Nadderud siden 2004, og det ble tidlig klart at det var to lag som var mest opptatt av ikke å tape i en sjansefattig og jevnspilt kamp. 

Rett før pause fikk likevel Ulrik Saltnes en kjempesjanse til å sette inn 1-0 for gjestene da han snappet ballen fra en uoppmerksom Stabæk-spiller, men skuddet gikk rett på keeper Sayouba fra kort hold. 

Andreomgang fulgte samme spor som den første, men Glimt fikk et par muligheter til å avgjøre kampen. Både toppscorer Kristian Fardal Opseth og innbytter Vegard Leikvoll Moberg fikk sjansen til å sikre Glimt seieren, men mål ble det likevel ikke på Nadderud. 

– Vi gjør et veldig godt offensivt lag til et dårlig et i dag, men vi har muligheter til å avgjøre selv som vi ikke benytter oss av. Det er to godt organiserte lag som kanskje er litt mer redd for å tape kontra å vinne, men vi spiller på bortebane på et litt uvant dekke så vi er godt fornøyd med det vi gjør defensivt. Vi er fornøyd med ett poeng ut fra sånn som kampen ble, oppsummerte trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen. 

Live 

SLUTT

93. min: Jens Petter Hauge får seg et lite minutt på banen når han kommer inn for Håkon Evjen. 

90. min: Det legges til fire minutter. Klarer Glimt å presse fram vinnerscoringen?

81. min: Glimt gjør kampens andre bytte når Patrick Berg kommer inn for José Ángel. 

78. min: Evjen klarer å tråkle seg inn i Stabæk-feltet, men avslutningen går over mål. 

75. min: Det er en vidåpen og spennende kamp med tanke på at stillingen er 0-0, men noe særlig underholdende med tanke på spill og sjanser er kampen ikke. 

72. min: Ballen detter ned til en umarkert Moberg etter et innkast, og innbytteren banker løs! Skuddet er hardt, men Sayouba klarer å forhindre scoring ved nærmeste stolpe. 

68. min: Det blir et nytt minutts avbrekk i sommervarmen for en drikkepause. 

66. min: Opseth får plutselig ballen via en Stabæk-rygg, og har nok bedre tid enn han tror når han fyrer løs godt til side for målet. 

62. min: Vegard Leikvoll Moberg kommer inn på høyrekanten for Amor Layouni. 

53. min: Andreomgang har så langt fulgt akkurat det samme sporet som den første. Tett og jevn kamp med lite kvalitet i ballfordelingen. Stabæk forsøker å spille ballen, mens Glimt satser på lange baller og kontringer. 

47. min: Glimt kontrer, men det ender med et ufarlig distanseskudd fra Opseth.

46. min: Glimt sparker i gang den siste og avgjørende omgangen!

– Det er en helt grei førsteomgang. Vi ligger godt i ramma og Stabæk skaper lite, sier kaptein Martin Bjørnbak i en kort pause-kommentar. 

PAUSE

42. min: Saltnes rapper ballen fra Sæther og banker løs, men skuddet går rett på Sayouba. Der hadde det vært scoring om skuddet hadde vært hakket bedre plassert!

40. min: Ohi legger ballen til rette for Brochmann som brenner til på halvvolley. Skuddet er hardt og godt, men går en liten halvmeter utenfor til Friedrich' store lettelse. 

38. min: Glimt bryter og Layouni slår kjapt inn i boks mot Opseth, men Granli får sklidd ballen ut til corner. 

34. min: Glimt sender mange spillere i angrep og til slutt er det Saltnes som skyter, men ballen går rett i blokka før Opseth blir avblåst for offside. 

30. min: Franck Boli løper fra Ángel og forsøker en avslutning, men skuddet blir for løst og Friedrich holder ballen i fast grep. 

27. min: Glimt får sin første skikkelige avslutning på mål når Opseth vender opp etter et innkast, men Sayouba holder ballen i sikkert grep. 

23. min: Det blir ett minutts drikkepause i sommervarmen på Nadderud etter halvspilt førsteomgang. 

22. min: Gultrøyene gjør en god jobb med å presse Stabæk høyt i banen, men de bruker ballen alt for dårlig etter først å ha vunnet den. 

20. min: Glimt får frispark på 25-30 meters hold, men Bjørnbak treffer ikke mål. 

15. min: Layouni finner Evjen foran mål, men unggutten får ingen klem i headingen. 

12. min: Det er definitivt Stabæk som har åpnet kampen best, men de store sjansene lar fremdeles vente på seg. 

8. min: Denne gangen er det Ángel som mister ballen enkelt, men Bjørnbak får ryddet unna til ny corner. 

6. min: Ohi snapper ballen fra en uoppmerksom Moe, men trønderen får hentet seg inn igjen og blokkert ballen til corner. 

1. min: Tony Brochmann løsner kampens første skudd, men ballen går høyt over målet til Friedrich. 

1. min: Kampen er i gang med avspark til hjemmelaget Stabæk!

- Lagene er på vei inn på gresset og det er straks klart for avspark. 

- Det er en fin og varm sommerkveld i Bærum, men Glimt-spillerne sier at varmen ikke vil ha noe å si for kampen. 

Før kampen

Etter to trøstesløse 0-1-tap mot bunnrivalene Tromsø og Stabæk klinket Bodø/Glimt til med en svært imponerende 4-0-seier over topplaget Ranheim på Aspmyra i forrige serierunde. 

Det har nå gått to uker siden praktkampen etter at det var landslagspause sist helg, og nå er det mange som lurer på om Glimt klarer å følge opp praktforestillingen når de i kveld har tatt turen ned til Bærum for å møte Stabæk. 

Historisk sett har Glimt slitt tungt på bortebane mot bæringene, og sist seier for nordlendingene kom helt tilbake i 2004, da nåværende sportssjef Aasmund Bjørkan, Trond Olsen og Runar Berg sørget for at Glimt vant 5-2. 

Klare for kamp

Det blir imidlertid bare Bjørkan å se på Nadderud i kveld ettersom veteran Trond Olsen ble igjen i Bodø etter å ha pådratt seg en smell på trening. 

Bjørkan kan likevel forsikre om at mannskapet som har dratt nedover er klare for kamp. 

– Vi har hatt et par dager fri der spillerne har kunnet trene og slappe av hver for seg, og etter hvert kommet sammen igjen og trent godt sammen. Dermed har gruppa fått ladet batteriene litt samtidig som spillere som har slitt med småskader har fått tid til å hente seg inn igjen. Nå er vi tilbake inne i en fin rytme og vi føler oss sterk og klar for kampen mot Stabæk, forteller sportssjefen til klubbens hjemmeside

Stabæk har i år et veldig ungt lag og har i likhet med Glimt variert stort i prestasjonene. Bæringene ligger før kveldens runde to poeng bak Glimt, men har likevel spilt flere gode kamper mot topplag som Rosenborg, Sarpsborg og Vålerenga der de likevel har tapt grunnet manglende uttelling. 

– Vi møter et veldig spennende, ungt og artig lag som spiller positiv fotball, og det blir en tøff og voksen utfordring for oss å møte dem. Vi går likevel alltid ut med en tro på at vi kan slå alle hvor som helst, og for oss handler det om å komme opp på vårt beste nivå og da vet vi at vi kan slå Stabæk. 

Lagoppstilling

 Trener Kjetil Knutsen ser ingen grunn til å forandre på laget som knuste Ranheim hele 4-0 for to uker siden, og stiller dermed samme ellever fra start også i kveld. 

Hele laget (4-3-3): 

Ricardo Friedrich - José Isidoro, Martin Bjørnbak, Brede Moe, Thomas Jacobsen - Philip Zinckernagel, José Ángel, Ulrik Saltnes - Håkon Evjen, Kristian Fardal Opseth, Amor Layouni

Benken: Zoran Popopvic, Jens Petter Hauge, Eirik Wollen Steen, Vegard Leikvoll Moberg,, Emil Jonassen, Geir André Herrem og Patrick Berg

Bodø Nu følger kampen direkte fra kl. 18.00. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.