Virksomhetsleder Ann Kristin Johnsen og sykepleierne Samer Andersen og Ingvild Bærø ved Stadiontunet sykehjem og bofelleskap håper på nye sykepleierkolleger. Foto: Per-Inge Johnsen / Bodø kommune

Stadiontunet tar sats – lyser ut hele syv nye stillinger

Skrevet av Pressemelding
14.09.2018 13:51

Satser videre på heltidskultur i Bodø kommune.

Stabilitet, trivsel og faglige utfordringer er blant stikkordene når Bodø kommune satser videre på heltidskultur i helse- og omsorgsavdelingen.

Nå lyses hele sju heltids sykepleierstillinger ut ved Stadiontunet sykehjem og bofelleskap – på én gang.

– Jeg kjenner ikke til at det har vært utlyst så mange heltids sykepleierstillinger samtidig på ett sykehjem her i Bodø før, sier virksomhetsleder Ann Kristin Johnsen.

HELTIDSKULTUR

Det er vedtatt at Bodø kommune skal satse på heltidskultur – og flere hundreprosentstillinger i helse- og omsorgsavdelingen.

– Med denne satsingen ønsker vi å legge til rette for økt stabilitet, trivsel og tilhørighet på arbeidsplassen, sier Johnsen.

Sykepleier Samer Andersen mener flere hundreprosentstillinger gir mer kontinuitet på arbeidsplassen.

– Med hundreprosentstillinger er man oftere på arbeid og det gir mer kontinuitet i arbeidet, synes jeg, sier Andersen som selv har jobbet i fem år ved Stadiontunet – og alle årene i hundreprosentstilling.

– Det skaper trygghet og et stabilt arbeidsmiljø. Det blir tryggere både for pasientene og for oss ansatte, samstemmer kollega og nyutdannet sykepleier Ingvild Bærø.

FLERE GRUNNER

Virksomhetsleder Ann Kristin Johnsen sier det er en sammensatt situasjon som gjør at det er behov for å ansatte så mange nye sykepleiere.

– Vi har fått økt antall sykepleierstillinger og tilført nye årsverk ved virksomheten. Det er for at vi skal kunne ruste opp for framtida. Vi trenger flere sykepleiere og et større kompetansemiljø hos oss, og vi ønsker å styrke dette, sier Johnsen og fortsetter:

– Samtidig ser vi, ikke bare i Bodø, men på landsbasis, at det er vanskelig å rekruttere sykepleiere i kommunene. Det er svært få som søker og det er en knapphetsressurs. Det merker også vi veldig godt.

Sykepleier Ingvild Bærø vektlegger tryggheten for den enkelte ansatte med en fast hundreprosentstilling.

– Både med tanke på det økonomiske og for eksempel å kunne ta boliglån i banken, men også det å ha noe fast å gå til betyr mye, sier Bærø. 

Det er virksomhetslederen enig i. 

– Man er kanskje i en etableringsfase etter studier og skal ha både hus og familie, og økonomisk trygghet er viktig for god helse. Det sosiale aspektet for medarbeiderne ved å ha full stilling er også viktig, sier Ann Kristin Johnsen.

– SPENNENDE ARBEIDSPLASS

Nå håper både virksomhetslederen og de to sykepleierne at flere vil søke på de ledige sykepleierjobbene ved Stadiontunet.

– Dette er en veldig spennende arbeidsplass med mange sykepleiefaglige utfordringer. Det er et høyt faglig nivå og veldig lærerikt, og et godt samarbeid blant de ansatte, sier sykepleier Samer Andersen.

– Her er ingen kjedelige dager. Er man stolt sykepleier og ønsker å utvikle seg i yrket, er dette en arbeidsplass som gir gode muligheter til det, sier virksomhetsleder Ann Kristin Johnsen.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.