Aleksander Trana (28) åpner Gatsby burger & bar i april. – Alle elsker jo burger og øl, sier han. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Starter drømmested for burgerelskere

Det var disse ordene forfatteren F. Scott Fitzgerald hadde i tankene da han skulle skrive sin etter hvert ikoniske roman The Great Gatsby.

Siden er det mange som har latt seg inspirere. Blant dem er Aleksander Trana (28), som nå er tilbake i hjembyen Bodø for å starte Gatsby burger & bar i Moloveien 18, lokalene der Hönter holdt til inntil august i fjor.

– Bodø trenger et slikt sted. Alle er jo glad i burgere og øl, er de ikke?

Åpner i april

Han tok kontakt med Alf Mangor Johannessen og AMJ Gruppen da han fikk nyss om det ledige lokalet. De ble enige, og i april skal Gatsby burger & bar etter planen åpne dørene. Johannessen er inne på eiersiden med 39 prosent, Hans Austad eier ti prosent, men det er Trana som er majoritetseier. 

– Jeg er jo Bodø-gutt, men det måtte et slikt prosjekt til for at jeg skulle flytte hjem igjen, sier han med et smil. 

Aleksander Trana er utdannet servitør, og gikk læretida på Blix i hjembyen.

De siste årene har han jobbet i restaurant- og utelivsbransjen i Trondheim og Oslo, og har blant annet vært med på å starte og drive flere nye konsepter. Men dette er første gang han skal drive sitt eget sted. 

– Jeg har jobbet innen de fleste typer utesteder, og tar med meg en del erfaring derfra. Det har skjedd veldig mye i Bodø siden jeg bodde her sist, og det er høyt fokus på kvalitet. Byen har utviklet seg veldig i positiv retning. Se på Stormen, for eksempel, Mathallen som skal bygges rett her borte... Beliggenheten er veldig bra. Her kommer jeg midt i smørøyet, sier Trana. 

Øl og milkshakes

Det er bare en uke siden han startet jobben med lokalene. Alt av vegger og gulv strippes ned, og lokalet åpnes opp. 

– Det blir et helt annet konsept enn det som var her tidligere. Vi skal ha en bar, men ikke noe dansegulv. Musikken blir nok også litt rocka, sier han, men legger til at lydnivået ikke skal være så høyt at det ikke skal gå an å snakke sammen. 

– Dessuten skal vi ha et stort utvalg øl, både på flaske og kran. Og milkshakes, som hører med til burgeren. 

Inspirasjonen har han plukket med seg ikke bare fra Fitzgerald, men også fra ulike burgersteder i Oslo som har blitt svært populære de siste årene - uten at Gatsby skal bli en kopi av noen av dem. 

– Kanskje heller en kombinasjon, med en helt egen profil. 

Burgerne skal lages fra bunnen av, og Trana planlegger å bruke lokale råvarer. Dette blir burgerstedet for dem som er virkelig glade i god mat. 

– Menyen er ikke satt helt ennå, men vi kommer til å ha litt andre småretter på menyen i tillegg. Selv om det er burgerne som er viktigst. 

For en uke siden startet arbeidet i de tidligere Hönter-lokalene. – Det kommer til å skje mye her nå i ukene framover, sier Aleksander Trana.

Ansatte fra Oslo

Gatsby burger & bar får plass til i alt 110-120 gjester. I tillegg blir det et lokale med plass til 30 gjester i et lukket rom. 

– Vi skal ha rundt 20 ansatte. Så langt har jeg nøkkelpersonene på plass. Alle de jeg har ansatt tar jeg med meg fra Oslo. 

Var det vanskelig å få dem med nordover?

– Nei; Bodø er en fin by, og jeg tror de kommer til å trives, sier Aleksander Trana. 

 

Les også: Spennende utelivsår for Bodø-bedrift

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.