Allerede i morgen starter Halv ti på torsdag, som tar sikte på å vise fram byens musikkliv. Fra venstre Audun Selnes, Thomas Litangen og Bent Lindahl. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Starter helt nytt utelivskonsept

Det nye konseptet heter nettopp det: Halv ti på torsdag.

Da slipper Bent Lindahl musikken løs på den nybygde scena hos Dama Di. I samarbeid med Audun & Thomas; Audun Selnes og Thomas Litangen, vil de gi lokale musikere en plass å boltre seg på. 

– Dama Di har alltid vært scene for de bandene og artistene som ikke er store nok til å fylle Sinus. Vi tar det bare et steg videre, sier Litangen. 

Starter i morgen

Allerede denne uken blir det kickoff.

I aller første runde ikke med et band fra Bodø. Men The Turnskins har i alle fall nordnorsk tilhørighet; med Patrick Bottolfsen alias RSP som vokalist, sammen med blant andre bassist Thomas Hough, trommis Kent Remi Gabrielsen og gitarist Petter Pogo fra Senjahopen. Bandet har nylig gitt ut albumet Incommunicado, og er akkurat ute på en aldri så liten turné i nord. Musikken beskrives som en uhøytidelig miks av bluegrass, folk og country. 

– Det er veldig passelig at vi har kickoff med dem. Det er et band som er booka for en stund siden, men det passet veldig bra, sier Litangen. 

I tiden framover skal det derimot handle om lokale navn. Det er ikke lenge siden de begynte å jobbe med ideen, men allerede står åtte navn på plakaten. 

Neste torsdag spiller Av Eden, mens de påfølgende ukene blir det en mulighet til å bli kjent med artister og band som Sara Hobbelstad, Lotte Mørkved, Regnvær, Hellavator, Tito Lausteen Quartet og Fredrik William Olsen. 

– Det er helt tydelig at dette er noe som blir tatt godt imot av musikerne. 

Grusbanen

Konseptet er enkelt: Gi musikerne en scene å vise seg fram på; enten det er ferske band uten mye liveerfaring, eller mer etablerte band som har lyst til å teste ut nytt materiale. I alle sjangre. Og gi publikum en mulighet til å bli kjent med hva som rører seg i musikkbyen Bodø. 

Uten at det skal være for pretensiøst. 

– Vi har alltid vært en skakkjørt klubb;  grusbanen i Bodø. Men vi tar musikken på alvor. Byen trenger en slik scene; som Gimle, bare at vi tar sikte på et litt mer voksent publikum, sier Lindahl. 

– En slik scene har vært mangelvare i Bodø de siste årene. Her blir det en veldig koselig ramme, med plass til opp mot 200 publikummere, sier Selnes.

Ny scene

Det er ikke lenge siden den nye scenen sto klar. Med større plass, nytt lysanlegg, PA og miksebord vil Lindahl bygge opp Dama Di som et sted der musikerne får vist seg fram. 

– Det er mange som har spilt sin første konsert her, som siden har gjort det bra. Vi har bare en seks år lang historie, men har likevel rukket å skape noen legendariske øyeblikk, sier han, og nevner at blant andre Sirkus Eliassen, Kim Lie og Kråkesølv som artistene som har spilt noen av sine første konserter på Dama Di.

– I tillegg har Virkelig vært nærmest som husband å regne. De spilte sin første konsert her da de var bare 14 år.

Antihype 

Litangen og Selnes følger med Halv ti på torsdag tråden fra Antihype-prosjektet, der de følger unge talenter gjennom et år i oppstarten av musikkarrieren.

– Dette blir en naturlig forlengelse, selv om dette konseptet ikke bare handler om de unge talentene, sier Litangen.

Les mer: Her er Antihype-artistene

Kontinuiteten er også viktig. 

– Når folk kommer hit halv ti på en torsdag, skal de også vite at da er det konsert. Vi er også veldig for det at konsertene skal starte tidlig - da har man mulighet til å komme seg hjem i tide til å gå på jobb dagen etterpå, sier Selnes.

Musikkbyen Bodø

Bandene og artistene spiller for døra. Det betyr at det lønner seg gjøre en innsats selv for å trekke folk. 

– Torsdagene er generelt greit besøkt, litt avhengig av sesongen. Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å øke interessen for den lokale musikkscenen, bygge et miljø og legge til rette, sier Lindahl. 

Å opprettholde Bodøs status som musikkby er viktig for de tre. 

– Vi vil gi grobunn for nye talenter, og presentere det som skjer på grasrota. Og samtidig gjøre kulturen litt mer tilgjengelig, sier Litangen, som oppfordrer artister som har lyst til å spille om å ta kontakt. 

– Det er ofte de lokale navnene som trekker mest folk, sier Lindahl.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.