Foto: Roar Wiik

Starter jakten på Bodøs første kommunedirektør

Skrevet av Espen Bless Stenberg
05.05.2021 13:54

Bodø kommune er nå i full gang med det omfattende rekrutteringsarbeidet som skal resultere i ansettelse av ny kommunedirektør. Om kort tid kommer utlysningen.

Det melder kommunen i ei pressemelding. 

Rådmann Rolf Kåre Jensen går av med pensjon i løpet av 2021. Og han blir dermed den siste med tittelen rådmann i Bodø kommune. 

Leder arbeidet

Jensens arvtager vil etter ny lovgivning bære tittelen kommunedirektør.Det er bystyret i Bodø kommune som til slutt tilsetter den nye kommunedirektøren. 

– Det å få å lede arbeidet med tilsetting av ny kommunedirektør er noe jeg virkelig synes er spennende, og det er utrolig viktig for en av landsdelens største organisasjoner, sier ordfører Ida Pinnerød. 

– I Bodø har vi gode tradisjoner for et godt samarbeid mellom politisk og administrativ ledelse – og de siste 30 årene har det faktisk bare vært to rådmenn i Bodø kommune. For oss er det viktig at den nye kommunedirektøren er en person som har et brennende ønske om å gjøre god jobb for kommunen - alle våre ansatte og alle innbyggerne våre. 

Spennende

Om kort tid kommer utlysningen, og det er selskapet Headvisor som skal bistå tilsettingsutvalget i Bodø kommune med rekrutteringen av ny kommunedirektør.

Torstein Sneisen i Headvisor sier at han ser fram til å komme i kontakt med aktuelle kandidater til jobben.

– Dette er en av de mest spennende topplederjobbene i Nord-Norge, og det å bistå Bodø kommune i denne prosessen ser jeg virkelig ser fram til. Bodø har gjort en kjempejobb over lang tid og plassert seg på kartet som en drivkraft i samfunnsutviklingen. Vi ser fram til å komme i kontakt med kandidater som har lyst til å lede organisasjonen videre inn i fremtiden, og bygge videre på et sterkt fundament, sier Torstein Sneisen.   

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.