Unni Gifstad i Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen

– Situasjonen på vegene kan bli svært utfordrende

Statens vegvesen advarer om svært vanskelige kjøreforhold og stengte veger i deler av Nord-Norge de neste dagene.

Det skriver de i en pressemelding.

Det krevende været i Nord-Norge fortsetter i store deler av landsdelen. NVE og Meteorologisk institutt varsler vind opp i storm styrke, raskt stigende temperatur og store nedbørsmengder, særlig på søndag. Værforholdene gjør at faren øker for alle skredtyper, både flom-, jord- og sørpeskred.

Varslene strekker seg fra Salten i sør til Vest-Finnmark i nord. Det er ventet at de største utfordringene på vegene vil være i Ofoten, sør-Troms og deler av indre Troms.

– Basert på farevarslene fra NVE og Meteorologisk institutt er vi i Statens vegvesen forberedt på at situasjonen på vegene kan bli svært utfordrende, sier avdelingsdirektør Unni Gifstad i Statens vegvesen.

– I Ofoten, sør-Troms og deler av indre Troms kommer det til å bli svært vanskelige kjøreforhold og problemer med å komme fram på vegene. Her oppfordrer vi folk om å la bilen stå. Veger kan bli stengt på kort varsel, og det vil være reell fare for å ikke komme fram dit man skal, og heller ikke hjem igjen, sier Gifstad. Også i resten av Nord-Norge kan veger bli stengt på grunn av værsituasjonen.
Hun oppfordrer alle som må ferdes på vegene om å holde seg oppdatert på de siste værvarslene, og situasjonen på vegene.

Trafikkinformasjon for riks- og fylkesveger i Nordland og Troms og Finnmark, finnes her

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.