Steffen har blitt kalt "verdens laveste keeper", men mener han kompenserer med god spenst. Foto: Maiken Johnsen

Steffen er tidligere norgesmester i poker og Bodøs laveste keeper

Skrevet av Sindre Kolberg
12.05.2019 17:00 - OPPDATERT 13.05.2019 18:02

I dag starter Bodø Nu-ligaen, og vi viser Coopers og BoKam DIREKTE!

I kveld tar Steffen Lie fatt på nok en sesong i bedriftsserien når Coopers møter BoKam til dyst på Bankgata kunstgress.

Dermed stiller handelsgiganten med det som trolig er seriens laveste keeper og eneste norgesmester på banen.

Vil du se våre sendinger fra bedriftsfotballen? Trykk HER for å bli Bodø Nu-abonnent for kun 1,- krone den første måneden!

GODE REFLEKSER

Med snaut 170 centimeter på strømpelesten er Lie nemlig langt ifra noe naturlig keeperemne.

– Jeg har fått merkelappen "verdens laveste keeper" tidligere, sier Lie og flirer.

– Men jeg kompenserer lav høyde med god spenst. Og i bedriftsserien er det 7er-mål, så jeg slipper like mye feltarbeid som når målene er større. Jeg er definitivt best på streken, forteller han.

– Det høres ut som bedriftsfotballens svar på Iker Casillas?

– Jepp! Han var mitt store forbilde som ung, sier Lie.

[annonse]
Som spilte aktivt som keeper for flere Grand Bodø-lag før han dro i militæret for tre år siden.

– Men nå er det bedriftsfotball for Coop som gjelder, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Steffen Lie er spent på kampen mot BoKam i morgen. Foto: Maiken Johnsen

VARIERENDE OPPMØTE

Bedriftslaget til Coop, Coopers, skal nå i gang med sin fjerde sesong sammen. Lie beskriver laget som "en gjeng som både kan vinne og tape mot alle lag".

– Vi er med for å ha det artig. Men vi går på banen for å vinne. Det er det ikke tvil om. Det har vært noen tøffe kamper gjennom årene, spesielt mot BOSI, sier han og humrer.

– Det er erkefienden?

– Det har vært litt rivaleri mot dem, ja. Men det er fordi det er jevnaldrende folk mange av oss kjenner til. Da blir det fort litt knuffing på banen.

Om mandagens motstander, BoKam, sier han følgende:

– Vi har møtt dem en rekke ganger. Det er et godt lag som er artig å spille mot. Jeg vil ikke si vi er favoritter, men alt kan skje i bedriftsfotballen. Vi vet ennå ikke hvilket lag vi stiller med, sier han, og peker på at butikkansatte ofte har et problem når kampene går på kveldstid.

– Særlig i fjor var det et problem at kampene startet klokken 20 og 21, mens Coop hadde åpent til 22. Da måtte vi haste med å få inn spillere til kamp. 

– Har det gått bra hver gang?

– Tja. Vi har hatt matcher med for lite folk. I fjor stilte vi med tre egne spillere i en av de siste kampene. Da måtte vi få med et par stykker som spilte fotball på nabobanen. Vi tapte faktisk ikke så mye, mener jeg å erindre!

NORGESMESTER

Det er imidlertid ikke bare på fotballbanen Steffen Lie har utmerket seg de siste årene. I februar ble han nemlig norgesmester i nettpoker, og hentet hjem en premie på cirka 110.000 norske kroner.

– Jeg spiller en del, men jeg leser også mye teori. Mellom fem og ti timer i uka leser jeg meg opp på spillet, og prøver å lære mer. Jeg passer også på å gå igjennom spillene mine for å lære av feilene mine. Det er slik man forbedrer seg, fortalte Lie til Bodø Nu etter seieren.

– Er du like god i fotball som i poker?

– Hehe. Verken jeg eller noen andre på laget er norgesmestre i fotball, for å si det sånn. Men vi koser oss på banen. Det er det viktige, slår han fast.