Webkamera: Statens vegvesen

Nå: Har åpnet Saltfjellet igjen

Saltfjellet er åpent igjen etter å ha vært stengt i flere timer.


– Vi har akkurat åpna, men det er fremdeles slik at den kan stenge på kort varsel, sier vegtrafikkoperatør Bente Nyland. 

Vind er nemlig meldt utover kvelden, og mot natta. 

– Den fører til at snøen fyker og river løs pakket snø. Veien blir også «polert» når det er slike forhold. Det fører fort til at folk kan kjøre inn i «fokkskavler» eller kjører av veien. Derfor stenger vi noen ganger, sier Nyland. 

Det var like før klokken 09:00 ble det besluttet å stenge Saltfjellet.

– De meldingene vi har fått fra fjellet er at det er veldig mye vind, og at sikten er dårlig grunnet fokken. Derfor stenger vi nå Saltfjellet, sa trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen, Håvard Langmo. 

Like før klokken 11 varslet Vegtrafikksentralen at de var i gang med kolonnekjøring.

– Flere veistrekninger kan påvirkes

Saltfjellet er ikke den eneste veistrekningen som kan bli påvirket av været. 

– Det er store lokale forskjeller, men flere veistrekninger kan bli påvirket, og flere fergestrekninger er allerede påvirket. Dette må folk være forberedt på, og min anbefalning er at man dersom man skal ut på lengre reiser vurderer forholdene, og om turen må tas i dag, avslutter han. 

Været inn mot helgen skaper også utfordringer på havet, og Barentswatch anbefaler å ikke dra ut i Vestfjorden i småbåt. 

Også busstrafikken har blitt på

Stenger også alpinbakke

Også Skarmoen Alpinpark har problemer grunnet været fredag. 

– Det blåser dessverre for mye til å ha åpent i dag - kjøpte heiskort kan benyttes en annen valgfri kveldskjøring. Samtidig minner vi om at bakken har stengt i helgen pga renn, skriver de på sin Facebook-side. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.