Glimt har valgt å stenge J-feltet inntil videre. Foto: Roar Wiik

Glimt stenger J-feltet inntil videre

Skrevet av pressemelding
07.10.2019 16:24 - OPPDATERT 07.10.2019 18:02

Dette blir konsekvensene av ulovlig bruk av pyro.

I kjølevannet av hendelsen med ulovlig bruk av pyro i forkant av kampen mot Tromsø har FK Bodø/Glimt vedtatt å gjøre grep for å sikre sikkerheten til publikum på Aspmyra.

Styret i FK Bodø/Glimt har vedtatt følgende: 

J-feltet stenges inntil videre.

– Klubben ser seg nødt til å stenge J-feltet i påvente av at vi kan gjenopprette tillit til supporterne, slik at sikkerheten på stadion ivaretas på en god og tilfredsstillende måte.

Supportere utestenges.

– Klubben har identifisert tre supportere som gjennomførte handlinger knyttet til bruk av pyro på Tromsø-kampen, samt rasistiske tilrop til enkelte Tromsø-spillere. Disse personene er utestengt fra klubbens hjemmekamper og arrangementer i Glimt-regi ut 2020-sesongen. I den grad det skulle vise seg at flere var involvert i nevnte hendelser vil disse imøtese tilsvarende sanksjoner fra klubben.

J-feltet mister lagringsplass.

– Frem til nå har supporterne hatt et eget lagerrom på stadion, men som etter hendelsene ikke lenger vil være tilgjengelig for bruk.

Ingen TIFO ut sesongen.

[annonse]
– Klubben vil ikke akseptere noen bruk av TIFO resten av sesongen 2019.

Klubben vil gjennomgå sine egne rutiner og retningslinjer for å sikre at tilsvarende hendelser ikke skjer i fremtiden.

Aspmyra stadion skal være et trygt og godt sted for å se og oppleve god fotball. Klubben vil i løpet av de nærmeste dagene etablere en dialog med supporterklubben for sammen å bidra til nødvendig sikkerhet, styrke kampopplevelse, stemning og atmosfære på Aspmyra på kampdag.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.