Stenger vei på nordsida i fem timer

Fylkesveg 834 blir stengt i fem timer på lørdag. Dette berører også buss- og ferjetrafikken.


På fylkesveg 834 nord for Bodø pågår det veg- og asfalteringsarbeider for tida. Lørdag 16. oktober klokka 09:30–14:30 blir vegen stengt ved Festvågfjellet. 

– Nå skal vi jobbe på en smal, svingete og uoversiktlig strekning, og når vi forsterker vegen før asfaltering bruker vi olje. Da vil vi ikke ha trafikk forbi, både av hensyn til de som arbeider på stedet og de som kjører. Derfor stenger vi en periode inntil fem timer på dagtid, sier byggeleder Inga-Loise Veivåg i Nordland fylkeskommune.

Endring for buss

Vegen blir stengt ved oppstigningen til Festvågfjellet i sørenden og ved Skarvvatnet i nordenden. Nødetater kan passere.

Arbeidet gjøres ikke på natta fordi det er behov for dagslys.

Bussrute 400 innstiller deler av ruten på lørdag. Avgang klokka 10:40 fra Kjerringøy og 11:15 fra Festvåg innstilles mellom Kjerringøy og Valvika. Turen kjører som normalt mellom Skaug og Bodø lufthavn. Øvrige avganger berøres ikke.

Endring for ferge

Avgangene mellom klokka 10:00 og 13:20 blir kansellert, og rutene gjenopptas med avgang kl. 13:35 fra Misten. I perioden mellom kl. 13:35 og kl. 16:15 kjøres det ekstraturer ved behov. 

Fortsatt ventetid – sjekk 175.no
Det er ikke planlagt flere langvarige vegstengninger, men det kan fortsatt bli ventetid på inntil 40 minutter fremover.

- Vi ber derfor trafikantene om å beregne god tid hvis de skal passere denne delen av nordsida, og spesielt til avtaler og reiser, som ferga til Kjerringøy. Hvis vi har gode værforhold skal vi være i mål med asfalteringen i slutten av måneden. Følg med på trafikkmeldingene på 175.no, avslutter Inga-Loise Veivåg i Nordland fylkeskommune.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.