Foto: Ida Bohlin, Statens vegvesen

Stenger veien fram til torsdag etter skredet

Stort sørpeskred traff ved Riksvei 80, området kalt Storheia, onsdag. Nå sperres veien i én dag til.


Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag etter skredet

På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone i dag, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding. 

– Sikkerhet kommer først, både for Statens vegvesen og for de vi er avhengige av for å komme oss opp i lufta. Derfor har det ikke vært mulig for oss å gjøre vurderingene vi trenger før vi kan gå inn i området og starte arbeidet med å rydde vegen, sier seksjonsleder Olav Korsaksel i Statens vegvesen.

Ifølge vegvesenet skulle etter planen en geolog fra Statens vegvesen ut med helikopter i formiddag, for å se nærmere på skredområdet ved Kistrand. 

Skredet skjedde like ved der en ansatt i Mesta ble tatt av sørpeskred i mars 2021.

Det er ikke aktuelt å sende mannskaper inn i området uten at området vurderes som trygt, opplyser de. 

Ifølge vegvesenet er sørpeskredet antakelig det største noensinne mellom Bodø og Fauske. Det har heller ikke skjedd før at riksveg 80 har måttet stenge så lenge. Også Nordlandsbanen er sperret.

Etter planen skal Statens vegvesen observere stedet fra helikopter så snart det blir lyst torsdag. Deretter blir det gjort en ny vurdering av hvorvidt vegen kan åpne i løpet av ettermiddagen.

Det er omkjøringsmulighet langs fylkesveg 812 via Rognan, Misvær og Saltstraumen.

Også her har det vært skred. Både politiet i Nordland og Statens vegvesen advarer mot all ferdsel langs skredutsatte strekninger på Helgeland og i Bodø-området.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.