Foto: Ariel Foto/Arkiv

Stjernegutten Håvard (8) står på scenen med DDE

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
14.12.2018 20:00 - OPPDATERT 15.12.2018 09:20

– Jeg gleder meg til å synge og å ha det morsomt.

DDEs tradisjon med julekonserter er like gammel som bandet selv. I helga kommer de til Bodø og Stormen, og får hjelp fra lokale krefter. 

Konserten består både av originale og tradisjonelle julesanger. Klasse 3B ved Mørkvedmarka skole har blitt valgt ut til å synge sammen med bandet i Stormen. 

– Vi fikk spørsmål om vi kunne være med, og da kunne vi ikke si nei. Barna gleder seg veldig, forteller kontaktlærer Kristine Andersson. 

Under konserten skal hele klassen være med på én del av konserten, mens en liten gruppe elever skal være med på en annen del. 

Nå har tredjeklassingene ligget i hardtrening i en måned. 

– DDE sendte oss lydfiler og tekster, og vi har øvd til det. Elevene har øvd mye hjemme. Vi var litt bekymret i starten da vi så hvor mye tekst det var, men de tok det veldig fint. Nå synger de virkelig med trykk i, sier Andersson. 

Læreren forteller at elevene kjenner igjen Bjarne Brønbo fra Norske Talenter, og mange husker "Rumpa mi". 

– Nå vet de godt hvem de er og det blir gøy å stå i Stormen. Noen har vært med i Stormen før. De er veldig spente, og det blir en lang dag. 

På hver konsert har bandet med seg en stjernegutt som får synge solo sammen med dem. På konserten i Stormen er det åtte år gamle Håvard Bakke Breivik som er valgt ut. 

– Det blir ganske gøy. Jeg gruer meg litt, men jeg har øvd masse. Jeg tror det blir å gå helt fint. Jeg gleder meg til å synge og å ha det morsomt, forteller han.

 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.