Amor Layouni satte inn 3-1-målet mot Strømsgodset. Foto:Per-Inge Johnsen

Amor satte spikeren i Godset-kista – Glimt hentet hjem tre nye poeng

Skrevet av Sindre Kolberg
05.08.2019 17:51 - OPPDATERT 05.08.2019 22:27

Vi fulgte bortekampen mot Strømsgodset mens den pågikk.

Der er det slutt! Bodø/Glimt henter hjem nok en svært viktig seier. Spillet i dag var tidvis svakt, men det gjør ingenting når matchvinnere som Håkon Evjen og Amor Layouni på banen. Tre nye poeng blir med hjem til Bodø.

2. omgang:

93. minutt: MÅL! Der er kampen avgjort! Layouni plukker opp et særlig utspill fra Morten Sætra, fosser gjennom forsvaret og setter den iskaldt oppe i hjørnet. 3-1 Glimt!

92. minutt: Nytt, gult kort. Denne gang til Ricardo. Drøyer tid på slutten.

90+1. minutt: MÅL! Pang! Der reduserer Godset og Moses Mawa. Skjermer unna tre glimtspillere inne i feltet og tupper ballen forbi Ricardo. Spenning på slutten...

89. minutt: Klasseredning av Ricardo! Ringstad kommer seg mutters alene igjennom, men brassen gjør et tigersprang!

88. minutt: Evjen løper ut. Kampens store helt, 19-åringen. Inn med Oliver Sigurjónsson.

81. minutt: Røyner på med gule kort for Glimt nå. Både Sveen, Kupen og Layouni har havnet i dommerens bok de siste minuttene.

79. minutt: Åååh, Endre Kupen! Lurer offside-fella og kommer seg helt alene igjennom, men skuldra til Sætra står i veien. Den hadde du fortjent å score på!

[annonse]
73. minutt: Zinckernagel gir seg. Endre Kupen løper innpå og får det siste kvarteret. Hyggelig gjensyn!

70. minutt: Bytte for Glimt. Ut med Morten Ågnes Konradsen. Inn med en, for anledningen, hårfin Jens Petter Hauge.

69. minutt: Nesten så Tokstad tråkler seg igjennom der, men Bergan rydder opp.

63. minutt: Evjen igjen! Brenner til fra 18 meter. Over mål denne gangen.

57. minutt: MÅL! Håkon Evjen, du gode mann. Fredrik André Bjørkan fosser fremover og slipper ballen til rekkekompis Evjen som drar seg inn i banen. Han smeller kula forbi keeper Sætra. 2-0!

55. minutt: Der SKAL du score i debuten din, Sveen! Glimt kommer tre mot to, og Zinckernagel slipper til Sveen som brenner til fra seksten meter. Utenfor mål.

53. minutt: Oida, Ricardo. Kommer seg ut og plukker ballen i feltet foran Maigaard. Kjører samtidig kneet rett i dansken. Den kunne blitt stygg...

49. minutt: Hjemmelaget som har trøkka på fra start, her.

46. minutt: Det smeller fra start! Stygg feil av Bjørkan, og Godset kommer til intet mindre enn tre avslutninger. Ricardo redder samtlige!

1. omgang:

Og da er det pause i Drammen! Det står 1-0 til Bodø/Glimt. Hvor fortjent det er kan alltids diskuteres, men i fotball er det mål som teller. Vi er tilbake når andre omgang sparkes i gang!

43. minutt: MÅL! Haha, for en scoring! Ricardo med et langt og presist utspill opp mot Evjen, som løper fra oppasseren sin på høyrekanten. Han kjører en frekk Zidane-piruett inne i feltet, og skyter egentlig midt på keeper Sætra. Men han slipper ballen mellom beina, og da er det 1-0 Glimt!

40. minutt Chamba igjen farlig på corner.... Knuser til på corner og tvinger fram en god redning fra Ricardo.

38. minutt: Zinckernagel! Fyrer fra 20 meters hold. Skrur en god meter utenfor stolpen.

34. minutt: Ikke skapt stort til nå i dag, Glimt. Sett baktunge ut.

31. minutt: Jesus Kristus da, Ricardo. Ikke spill ballen i beina på nærmeste motstander, er du snill. Nesten 1-0 der.

26. minutt: Mer fra Godset siste ti minuttene. Styrer kampen nå, mens Glimt ligger bakpå. Forsvaret til gultrøyene har slått sprekker flere ganger på kort tid nå.

21. minutt: Hooooy, det er en stor sjanse til hjemmelaget! Presist frispark inne i feltet som Chamba er skummelt nære å sette i mål.

15. minutt: Flott spill av Glimt, men for en gangs skyld er innlegget fra Håkon Evjen fullstendig håpløst. Zinckernagel blir stående som et spørsmålstegn inne i feltet.

9. minutt: Zinckernagel fyrer fra 25 meters hold. Hadde med seg Evjen som gjerne ville ha ballen der...

[annonse]
7. minutt: Fredrik André Bjørkan på et rått løp framover. Godset må gi hjørnespark.

3. minutt: Vi er i gang på Marienlyst! Godset har startet best de første minuttene.

FØR KAMPEN: 

Etter ukesvis med fotballferie ruller endelig Eliteserien videre.

Sist Bodø/Glimt spilte kamp var i 5-1-seieren hjemme mot Ranheim 13. juli. I kveld er det bunnlaget Strømsgodset som skal beseires på bortebane.

SOLID FORM

Glimt tok sommerferie på andreplass i Eliteserien, a poeng med Odd. Opp til ledende Molde var det seks poeng. Blåtrøyene hadde imidlertid spilt to kamper mer.

Både Molde og Odd vant sine respektive kamper denne helgen, noe som legger press på Glimt i medaljekampen.

Gultrøyenes form er imidlertid bunnsolid. Fire av de fem siste kampene er vunnet - mange av dem med store sifre. 5-1 mot Ranheim, 3-0 mot Odd og 4-3 over Viking er resultater som absolutt lar seg høre.

Glimt er dog bedre hjemme enn borte, og gikk nylig på en kjempesmell mot Vålerenga på Intility (0-6). Også Stabæk har klart å ta luven av Kjetil Knutsens menn (2-0), mens Haugesund karret til seg uavgjort 12. mai (1-1).

Skadesituasjonen til Glimt er tung om dagen. Både Brede Moe og Marius Lode er ute av dagens kamp. I tillegg er Geir André Herrem syk og Vegard Leikvoll Moberg suspendert. Det gjør at Ole Amund Sveen får sin debut fra start, kun dager etter at han ankom klubben.

MYE NYTT

Det er heller ikke hugget i stein hvilket Strømsgodset-lag man møter i kveld. Drammenserne sliter helt i bånn av tabellen, og har brukt sommeren på å hente inn flere nye spillere.

Duplexe Tchamba (21), Moses Mawa (22), Mikkel Maigaard (23) og Prosper Mendy (23) har alle kommet inn dørene på Marienlyst de siste ukene, og trener Henrik Pedersen (fersk han også, forsåvidt), har med det langt flere strenger å spille på enn tidligere.

Han må dog klare seg uten en skadd Nico Mickleson, mens eks-Glimtspiller Mounir Hamoud og back Jonathan Parr er tvilsomme.

Bodø/Glimt stiller med følgende lag i kveld:

Ricardo; Erlend Dahl Reitan, Vegard Bergan, Ulrik Saltnes, Fredrik André Bjørkan; Ole Amund Sveen, Patrick Berg, Morten Ågnes Konradsen; Håkon Evjen, Philip Zinckernagel, Amor Layouni

På benken sitter:

Nikita Haikin, José Isidoro, Oliver Sigurjónsson, Jens Petter Hauge, Endre Kupen og Amadou Konaté