Foto: Andreas Sandnes Olsen
KOMMENTAR

«Stormens mediehåndtering er så dårlig at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte»

Bodø Nu har over flere år hatt et kritisk, og berettighet søkelys på Stormen Konserthus. De siste månedene har vi sett nærmere på det økende antallet oppsigelser og avganger ved konserthuset.


Dette er en kommentar som gir uttrykk for journalisten sin holdning. 

For arbeidet vi i Bodø Nu har lagt ned for å gå konserthuset etter i sømmene, blir vi møtt med trusler og nedlatende kommentarer. Kommunikasjonssjefen i Stormen ba lokalavisa instendig om ikke å publisere saken, der vi omtaler at hele 24 personer har sluttet etter at styreleder Arild Olsen kom inn i bildet. Herav 12 etter at dansken Adrian Rasmus tok over direktørstolen. 

Dette blir avfeid av Rasmus som "normalt" i en kommentar til oss, og i Avisa Nordland uttaler dansken at han er skuffet over vår dekning av avgangene. 

«Jeg er personlig berørt og skuffa over Bodø Nus dekning fordi jeg synes det er manglende respekt for arbeidet som gjøres i konserthuset. Vi har en ansattgruppe som jobber godt og som har gjort en stor innsats i å snu stemninga i huset. Da blir jeg veldig lei meg når man kommer trekkende med anonyme kilder»

Dette uttaler Adrian til Avisa Nordland torsdag ettermiddag. Avisa hevder også at Stormen fikk kort tid til å besvare spørsmålene vi sendte ut. Dette stemmer ikke i det hele tatt. Fra første e-post gikk ut fra våre journalister med en rekke spørsmål til Rasmus Adrian, tok det over 20 timer til Stormen kalte inn til pressekonferanse. Fortsatt hadde ikke direktøren svart på vår henvendelse.

En ekstra sjekk i våre systemer viser at eposten gikk fra nyhetsleder Truls Naas 14. september klokken 13.11. Stormen innkalte til pressekonferanse over to døgn etterpå. Det skal også nevnes at det ble sendt en ny e-post til Stormen onsdag klokken 17.09. Også denne gangen fra Naas. Begge henvendelsene står fortsatt ubesvarte, og Stormen valgte å ikke benytte seg av retten til samtidig imøtegåelse, jamfør Vær Varsom-plakatens paragraf 4.14:

De som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger. Debatt, kritikk og nyhetsformidling må ikke hindres ved at parter ikke er villig til å uttale seg eller medvirke til debatt.

I stedet forsøkte de å stanse artikkelen gjennom flere samtaler mellom ledelsen i Stormen og nevnte nyhetsledere i Bodø Nu. Samtaler med tidvis høy temperatur. Blant annet ble det servert trusler om rettslige skritt dersom vi ikke stanset publiseringen av artikkelen. Dette er ikke mindre enn hårreisende. 

Alle som har hatt befatning med media i Norge, skjønner at det er et dumt trekk å true med advokater for å stanse en kritisk artikkel. Interessen for å publisere en kritisk artikkel blir desto større. Mistanken mot foretaket blir selvfølgelig langt høyere når det i panikk trues med advokater og rettslige skritt. 

Stormens mediehåndtering er så dårlig at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. I tillegg til å snuble i hver eneste stein, forsøker de seg på en hvit løgn gjennom Avisa Nordland, ved å hevde at svarfristen var for kort. 

I tillegg velger de å forsøke å ta luven av hele vår kritiske artikkel ved å invitere hele medie-Bodø inn til pressekonferanse, der de får stå og fortelle sin egen versjon, i stedet for å svare på våre konkrete spørsmål. 

De siste årene har det vært særdeles turbulent i Stormen Konserthus. Kanskje ledelsen, med eier Bodø Kommune, burde se seg i speilet. Er det virkelig Arild Olsen og Rasmus Adrian som er de mest kompetente til å lede Nord-Norges kulturelle storstue?

For meg begynner bildet virkelig å falme. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bodødebatt